Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DYNAMISK MEDITATION
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Dynamisk-meditation-Kenneth-Sørensen

DYNAMISK MEDITATION (1 af 8)


Ordet dynamisk stammer fra det græske dynamikos, der betyder kraft. Det er netop hvad dynamisk meditation handler om – at påkalde og dirigere sjælskræfter ind i skabende samfundsaktivitet.

DYNAMISK MEDITATION (1 af 8)

DYNAMISK MEDITATION

Af Kenneth Sørensen

 

Dynamisk-meditation-Kenneth-Sørensen

Du kan frit downloade "DYNAMISK MEDITATION" af Kenneth Sørensen. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!


Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - konto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC: DABADKKK - IBAN: DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

  

DYNAMISK MEDITATION

 

Dynamisk-meditation-01-Kenneth-Sørensen

 

Hvad er dynamisk meditation?

Der findes utallige former for meditation, og ofte er der tale om de samme meditative principper og teknikker forklædt under forskellige navne. Det er også tilfældet med dynamisk meditation, der filosofisk set tager udgangspunkt i åndsvidenskaben, og som har dybe rødder i raja-yoga. Betyder det, at dynamisk meditation er hinduisme? Nej for åndsvidenskaben har via Alice A. Baileys forfatterskab i høj grad tilpasset den dynamiske meditation til mennesker i Vesten. Ordet ”dynamisk” stammer fra det græske ”dynamikós”, der betyder ”kraft”, og det er netop, hvad den form for meditation handler om. Dynamisk meditation tiltrækker og dirigerer kraft fra sjælen ind i personligheden, og kraften skal bruges til skabende samfundsaktivitet. Dynamisk meditation er derfor ikke en meditation, der gør meditationsudøveren til en passiv tilskuer til livet. Dynamisk meditation er i langt højere grad orienteret mod at skabe forandringer i den personlige karakter ved hjælp af forædlingsprocesser, og at gøre det muligt at fungere med større vilje, kærlighed og visdom i det omgivende samfund. Set i det perspektiv bruges dynamisk meditation til at skabe et bedre samfund indefra og ud i kraft af, at det enkelte menneske ændrer sin adfærd.

I åndsvidenskaben har dynamisk meditation forskellige navne som f.eks. okkult meditation eller skabende meditation. Okkult betyder ”skjult”, men mange mennesker forbinder ordet okkult med sort magi, og ikke med ordets virkelige betydning, som er studie af livets skjulte kræfter. Derfor kalder man meditationen dynamisk i stedet for okkult. Men hvad er de øvrige karakteristiske kvaliteter ved den form for meditation?

Artikel-Dynamisk-meditation-Kenneth-Sørensen
Download-fil: DYNAMISK MEDITATION - Kenneth Sørensen


Artikel-Dynamisk-meditation-Kenneth-Sørensen
Læsefil med vendbare sider: DYNAMISK MEDITATION