Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ÅBENBARING, INSPIRATION & IAGTTAGELSE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Åbenbaring-Inspiration-Iagttagelse-Annie-Besant

ÅBENBARING, INSPIRATION & IAGTTAGELSE (12 af 15)


Når man studerer åndsvidenskab, skal man kunne skelne mellem det, der er åbenbaret fra inspirerede litteratur og fra iagttagelser.

ÅBENBARING, INSPIRATION & IAGTTAGELSE (12 af 15)

IAGTTAGELSE

 

Åbenbaring-Inspiration-Iagttagelse-15-Annie-Besant

 

Der findes en gruppe bøger, som bør have den åndsvidenskabeligt studerendes opmærksomhed, men hvor det anbefales, at man har en helt anden holdning end til den litteratur, som er åbenbaret og inspireret. Det er en gruppe af bøger, der rummer iagttagelser af studerende, der befinder sig på et højere udviklingstrin end læseren. Iagttagelserne er foretaget af studerende, der har udviklet stor viden om kræfter og bevidsthedstilstande på de indre planer, men som endnu ikke er nået til mesterens udviklingstrin. Der er bøger som Den Hemmelige Lære og Esoterisk Buddhisme. De er skrevet af disciple, men de er ikke udtryk for de studerendes direkte iagttagelser. Bøgerne er snarere nedskrevet fra mestrenes undervisning, og derfor kan der være opstået fejl og misforståelser i nedskrivningen. H.P. Blavatsky oplyste selv, at der uundgåeligt er fejl i Den Hemmelige Lære. I det helt fantastiske værk har H.P. Blavatsky beskrivelser af de billeder, som hendes mester præsenterede for hende, og naturligvis medfører beskrivelserne af billederne mulighed for fejl i iagttagelsen. Men fejlene er sandsynligvis ikke alvorlige, for hun blev omhyggeligt overvåget og hjulpet af mestrene under skriveprocessen.

De to bøger skiller sig ud fra hovedparten af ​​den åndsvidenskabelige litteratur, for mestrene har i stor udstrækning været involveret i deres fremstilling. Men der er mange andre vigtige bøger, som er skrevet af disciple ved hjælp af normale evner – dvs. evner, der stadig er under udvikling. Bøgerne omhandler hovedsageligt astralplanet, mentalplanet og det buddhiske plan, menneskets indre opbygning samt mennesker, nationer, rodracer og verdener i fortiden. Der er gradvist opbygget en stor mængde litteratur inden for den kategori. Det er litteratur, der er baseret på de studerendes iagttagelser ved hjælp af metafysiske evner, og derfor er der visse ting, der skal tages i betragtning.

Artikel-Åbenbaring-Inspiration-Iagttagelse-Annie-Besant
Download-fil: ÅBENBARING, INSPIRATION & IAGTTAGELSE - Annie Besant


Artikel-Åbenbaring-Inspiration-Iagttagelse-Annie-Besant
Læsefil med vendbare sider: ÅBENBARING, INSPIRATION & IAGTTAGELSE