Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

KAN KRIG VÆRE HELLIG?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Kan-krig-være-HELLIG-Susan-MacNiel

KAN KRIG VÆRE HELLIG? (1 af 5)


Krige opstår i mennesket sind. Derfor er det i mennesket selv, at fred skal opbygges. Derfor handler krig primært om åndelig krig eller om indre kamp.

KAN KRIG VÆRE HELLIG? (1 af 5)

KAN KRIG VÆRE HELLIG?

 

Af Susan MacNiel
Fra The Beacon

 (Oversættelse og redigering Thora Lund Mollerup & Erik Ansvang)

 


 Kan-krig-være-HELLIG-Susan-MacNiel 

Du kan frit downloade artiklen "KAN KRIG VÆRE HELLIG? af Susan MacNiel. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

KAN KRIG VÆRE HELLIG?

 

Krige opstår i mennesket sind.

Derfor er det i mennesket selv,

at fred skal opbygges.

 

UNESCO

 

Kan-krig-være-HELLIG-01-Susan-MacNiel

 

Denne artikel handler ikke om ”hellig krig” i traditionel betydning. Den handler primært om ”åndelig krig” eller om indre kamp. Betegnelsen ”hellig krig” leder tanken hen på korsridderne og den måske mørkeste og mest primitive periode i kristendommens historie. I middelalderen var de kristne præster overbeviste om, at kirken repræsenterede den alkærlige Fader i Himlen og kærlighedens jordiske repræsentant – Hans søn Jesus Kristus – som opfordrede menneskeheden til at ”elske sin næste” – og alligevel praktiserede man udbredelsen af dette kærlighedens, barm­hjer­tighedens og tolerancens budskab ved at drage ud og slagte de mennesker, der havde valgt at vandre en anden vej til den samme Gud. Korsridderne var fanatiske kristne ekstremister, som spredte død, mord, lemlæstelse, sorg, fortvivlelse og ødelæggelse. De førte ”hellig” krig – jihad – mod anderledes troende. De var datidens terrorister, som uden skrupler og samvittighedskvaler gav deres medmennesker – deres næste – valget mellem at skifte til en tro, som de ikke ønskede at tro på, eller at dø.

Kernen i korsriddernes overbevisning var sandsynligvis ægte, men det er ikke en tilstrækkelig begrundelse for at gøre det stik modsatte af, hvad kernen i religionen opfordrede dem til. Kernen i Islam er også ægte, men hvem kan acceptere, at muslimer på dette grund­lag fører ”hellig” krig – jihad – mod Vesten i form af terror? Og bå­de korsridderne (datidens fundamentalistiske terrorister) og muslimer­ne (nutidens fundamentalistiske terrorister), har tydeligvis misforstået budskabet i henholdsvis Bibelen og Koranen, når de tror, at mord, vold, frygt og ter­ror kan overbevise og omvende et menneske. Derfor skal artiklen ses i et helt andet lys.

Red.

Artikel-Kan-krig-være-HELLIG-Susan-MacNiel
Download-fil: KAN KRIG VÆRE HELLIG - Susan MacNiel


Artikel-Kan-krig-være-HELLIG-Susan-MacNiel
Læsefil med vendbare sider: KAN KRIG VÆRE HELLIG