Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

TOPSTENENS MYSTERIUM
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Topstenens-mysterium-Erik-Ansvang

TOPSTENENS MYSTERIUM (1 af 7)


Pyramidetopstenen er hovedhjørnestenen og symbol på det overmenneskelige rige. Resten symboliserer menneskeriget og de tre naturriger herunder.

TOPSTENENS MYSTERIUM (1 af 7)

TOPSTENENS MYSTERIUM

 

Af Erik Ansvang

 

Topstenens-mysterium-Erik-Ansvang 

Du kan frit downloade artiklen "TOPSTENENS MYSTERIUM" af Erik Ansvang. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

TOPSTENENS MYSTERIUM

 

Topstenens-mysterium-01-Erik-Ansvang

 

Egyptologerne oplyser, at obeliskerne blev rejst to og to – side om side – ved indgangen mellem templernes pyloner,[1] og det er i overensstemmelse med åndsvidenskaben:

 

"Solsystemets grundlæggende dualitet, der kommer til udtryk som kærlighed/visdom, er bevaret og symbolsk afbildet af de to store søjler ved indgangen til templet".

H.P. Blavatsky

 

Obeliskerne blev i øvrigt ikke kun placeret ved templets indgang. Enkelte obelisker blev desuden anbragt på templets akse, som er en energimæssig vital linje i templet, fordi den repræsenterer templets rygsøjle med templets chakrasystem.

Ånd og stof – sjæl og legemer

De to obelisker ved indgangen er udtryk for den duale verden, som menneskeheden lever og udvikler sig i. Den venstre obelisk repræsenterer Himlen eller ånden – eller den maskuline pol. Den højre obelisk repræsenterer Jorden eller stoffet – eller den feminine pol. Menneskets sjæl eller bevidsthed er udtryk for det spændingsfelt, der opstår mellem ånd og stof − mellem pluspol og minuspol. Symbolsk befinder sjælen sig i spændingsfeltet mellem obeliskerne.

Når et menneske træder ind i templet og dermed passerer mellem de to obelisker, går det ind i spændingsfeltet mellem den maskuline og den feminine pol – mellem ånd og stof. Når man passerer obeliskerne og træder ind i helligdommen, er det derfor ikke personligheden men sjælen, der deltager i tempelceremonien.

 

 

_________________________________

[1] Ordet "pylon" er græsk og betyder "port". Pyloner er tårnagtige bygninger, som parvis flankerer indgangsportene til egyptiske templer.

_________________________________

Artikel-Topstenens-mysterium-Erik-Ansvang
Download-fil: TOPSTENENS MYSTERIUM - Erik Ansvang


Artikel-Topstenens-mysterium-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: TOPSTENENS MYSTERIUM