Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DAGLIGLIV I EGYPTEN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Dagligliv-i-Egypten-Erik-Ansvang

DAGLIGLIV I EGYPTEN (2 af 10)


De mystiske ritualer, de gådefulde indvielser, kultceremonierne og de allegoriske myter er normalt i fokus, men hvordan var den almindelige egypters dagligliv?

DAGLIGLIV I EGYPTEN (2 af 10)

Kosmiske principper

 

Dagligliv-i-Egypten-02-Erik-Ansvang

 

Egypternes holdning til ligestilling er nem at forstå, for de forsøgte at "bringe Himlen ned på Jorden" – altså at omsætte de kosmiske principper til praktisk virkelighed i hverdagslivet. Og kosmos var udtryk for en konstant vekselvirkning mellem ånd og stof – det maskuline og det feminine princip – som naturligvis var ligeværdige. Det Dagligliv-i-Egypten-03-Erik-Ansvangmå de være, for ånd og stof er udtryk for to sider af Det Ene Livsvæsen og en forudsætning for manifestation og udvikling af bevidsthed. Ånd, stof og bevidsthed – eller det maskuline, feminine og syntesen af denne dualitet var grundtemaet i egypternes livsopfattelse, og derfor var ligestilling en selvfølge i det daglige liv.

Herodot

Herodot af Halicarnassus (billedet tv.) kaldes historieskrivernes fader. Han besøgte Egypten omkring 450 f.Kr. Den bog, han skrev om Egypten[1], er et overflødighedshorn af informationer, der har gavnet forskere og studerende, men man skal samtidig tage højde for, at hans iagttagelser stammer fra en meget sen periode, hvor Egyptens magt og kultur var stærkt degenereret. Han rejste så langt sydpå som til Elephantine (ved nutidens Aswan ca. 1.000 km fra Cairo), og hans beskrivelser er ofte udtryk for førstehåndsviden. Men Herodots bog er andet og mere end en historisk afhandling. Den er desuden dygtig journalistik, der vidner om et menneske med ægte nysgerrighed kombineret med sund fornuft.

 

 

______________________________

[1] Herodot: Egyptens mysterier

______________________________

Artikel-Dagligliv-i-Egypten-Erik-Ansvang
Download-fil: DAGLIGLIV I EGYPTEN - Erik Ansvang


Artikel-Dagligliv-i-Egypten-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: DAGLIGLIV I EGYPTEN