Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DAGLIGLIV I EGYPTEN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Dagligliv-i-Egypten-Erik-Ansvang

DAGLIGLIV I EGYPTEN (1 af 10)


De mystiske ritualer, de gådefulde indvielser, kultceremonierne og de allegoriske myter er normalt i fokus, men hvordan var den almindelige egypters dagligliv?

DAGLIGLIV I EGYPTEN (1 af 10)

DAGLIGLIV

- i Egypten

 

Af Erik Ansvang

 

Dagligliv-i-Egypten-Erik-Ansvang 

Du kan frit downloade artiklen "DAGLIGLIV I EGYPTEN" af Erik Ansvang. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

DAGLIGLIV

- i Egypten

 

Dagligliv-i-Egypten-01-Erik-Ansvang

 

Den menige egypter

Det er sædvanligvis Egyptens hemmelige visdom, de mystiske ritualer, de gådefulde tempel- og pyramideindvielser, de esoteriske kultceremonier, og de allegoriske myter og legender, der er i fokus, når man interesserer sig for det gamle Egypten. Men før eller siden ledes tankerne uundgåeligt hen på den almindelige egypters dagligliv, for hvordan levede gennemsnitsmennesket i Egypten? Man får ofte det indtryk, at det kun var faraoner, dronninger, præster og adel, der levede et godt og indholdsrigt liv, men fra pålidelige kilder får man et positivt billede af den menige egypters liv.

Ligestilling

Det egyptiske samfund var givetvis det mest ligestillede samfund, der har eksisteret i historisk tid, og her tænkes der ikke alene på, at flere dronninger har regeret Egypten både alene og i tæt samarbejde med faraoen, for i det gamle Egypten var kvindens rolle betydelig og respekteret både i hjemmet og uden for hjemmet. Det gjaldt naturligvis ikke slavinderne, men slaver og slavinder var sædvanligvis ikke egyptere men "fremmedfolk", og de blev derfor ikke betragtet som en integreret del af det egyptiske samfund.

Artikel-Dagligliv-i-Egypten-Erik-Ansvang
Download-fil: DAGLIGLIV I EGYPTEN - Erik Ansvang


Artikel-Dagligliv-i-Egypten-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: DAGLIGLIV I EGYPTEN