Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

STORE BJØRN OG PLEJADERNE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Store-Bjørn-&-Plejaderne-Erik-Ansvang

STORE BJØRN OG PLEJADERNE (2 af 7)


Store Bjørn og Plejaderne har altid haft en central placering i de gamle kulturer, og ikke mindst i det gamle Egypten. Spørgsmålet er hvorfor?

STORE BJØRN OG PLEJADERNE (2 af 7)

Det guddommelige forbillede

 

Himlen var det guddommelige forbillede

De gamle egypteres detaljerede viden havde ikke kun videnskabelig interesse for præsteskabet. Deres indsigt og forståelse var selve fundamentet for kulturen og religionen. De gamle egyptere forsøgte bogstaveligt at skabe en kopi af Himlen på Jorden. De ønskede at åndeliggøre Jorden ved at løfte principperne fra kosmos ned på Jorden. Egypten skulle være en nøjagtig kopi af det kosmiske eller guddommelige forbillede, og derfor var de gamle egyptere ekstremt optaget af ekstremt nøjagtige positioner og proportioner.

 

Store-Bjørn-&-Plejaderne-02-Erik-Ansvang

 

Ved et nærmere studie af den store pyramide ved Giza fremgår det tydeligt. Pyramidens toppunkt peger nøjagtigt på stjernebilledet Store Bjørn, som i daglig tale kaldes "Karlsvognen". Stjernebilledet består af syv stjerner, som ifølge åndsvidenskaben transmitterer de syv stråler eller skabende kræfter ud i Universet og ned til Solsystemet og dermed videre ud i planetsystemet − herunder til Jorden. Den ene af stjernerne i Store Bjørn befinder sig i Dragen, som omfatter de skiftende nordstjerner i den egyptiske periode. Men ikke nok med det – den oprindelige indgang til pyramiden er placeret en smule til venstre for nordsidens centerlinje og et godt stykke over jordniveau, og indgangen giver adgang til en snæver passage. I passagen bag indgangen har man fundet en lodret linje indhugget i gangens granitvæg, og denne simple linje har overrasket mange forskere.

Alcyone i Plejaderne

De astronomiske beregninger viser, at den nedadgående passage peger mod nord og orienterer pyramiden mod Nordstjernen. Men orienteringen peger ikke direkte mod den nuværende Nordstjerne, og da Nordstjernen har været skiftende stjerner i årtusindernes løb, har orienteringen givet anledning til diskussion om pyramidens alder. Dette forhold er kendt af de fleste, men det er ikke emnet her. Men at den lodrette linje desuden peger på stjernen Alcyone i stjernebilledet Plejaderne, er først og fremmest kendt af astronomer. Spørgsmålet er derfor … hvorfor er pyramiden netop orienteret mod Store Bjørn og Plejaderne, når stjernehimlen tilbyder utallige andre muligheder?

Artikel-Store-Bjørn-&-Plejaderne-Erik-Ansvang
Download-fil: STORE BJØRN OG PLEJADERNE - Erik Ansvang


Artikel-Store-Bjørn-&-Plejaderne-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: STORE BJØRN OG PLEJADERNE