Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

KOSMOLOGI I EGYPTEN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Kosmologi-i-Egypten-Rosemary-Clark

KOSMOLOGI I EGYPTEN (1 af 11)


Traditionen i Egypten var gennemsyret af astronomisk videnskab, healing og ceremonier, som vedrørte fødsel, liv og død i det egyptiske samfund.

KOSMOLOGI I EGYPTEN (1 af 11)

KOSMOLOGI

I EGYPTEN

 

Af  Rosemary Clark
Fra The Sacred Tradition in Ancient Egypt

(Oversættelse Thora Lund Mollerup & Erik Ansvang)

 

Kosmologi-i-Egypten-Rosemary-Clark 

Du kan frit downloade artiklen"KOSMOLOGI I EGYPTEN" af Rosemary Clark. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

KOSMOLOGI I EGYPTEN 

 

... alle gudernes navne har været kendt i Egypten

fra tidernes begyndelse.

Herodot

 

Kosmologi-i-Egypten-01-Rosemary-ClarkGudinden Hathor

Egypterne gav hende navnet Het-Her, men grækerne havde åbenbart nemmere ved at udtale navnet Hat-Hor, og derfor gav de den smukke egyptiske gudinde, der repræsenterede kærlighed, glæde, musik og dans, navnet Hathor. Senere kopierede grækerne desuden Hathors egenskaber, da de skabte gudinden Afrodite, som skulle herske over alle amourøse forhold i menneskeheden.

I romerriget satte man Hathors "kult" i forbindelse med romernes tilbagevendende festligheder, der endte i orgier af begærtilfredsstillelse − fra sexorgier, berusede drikke- og ædegilder til primitiv dyretilbedelse. Kritikere af disse fester var dog mest af alt forargede over dyrkelse af et symbol, der repræsenterede en kvinde. Der fandtes endog nogle, som mente, at årsagen til israelitternes moralske dekadence var deres tilbedelse af Hathor i skikkelse af en guldkalv, og de betragtede gudindens hellige mysterier som et eksempel på den egyptiske religions degenererede natur.

 

Fødsel og død

Men inskriptioner i templer og grave viser tydeligt, at denne gudetradition var gennemsyret af astronomisk videnskab, healingmetoder og begravelsesceremonier, som alle omhandlede det område, der havde allerstørst interesse i det egyptiske samfund – fødsel og død. Hathors indflydelsessfære rakte fra de himmelske regioner til den lokale fysiske begravelsesplads, og det er minutiøst beskrevet i hundredvis af bønner og tusindvis af tekster, der er dedikeret til hende med tilnavne som "Ras øje", "Herskerinden i Øst" og "Manuens frue" – og det er kun nogle få eksempler på gudindens mange tilnavne, der skulle forklare hendes komplekse karakter. Årsagen er, at den egyptiske Het-Her repræsenterede vigtige metafysiske principper i mennesket, for hun havde opsyn med de forandringer i kroppens form, som den gennemgår i utallige cyklusser fra undfangelsen til vækkelse af seksualiteten og endelig til kroppens fysiske opløsning efter døden.

Artikel-Kosmologi-i-Egypten-Rosemary-Clark
Download-fil: KOSMOLOGI I EGYPTEN - Rosemary Clark


Artikel-Kosmologi-i-Egypten-Rosemary-Clark
Læsefil med vendbare sider: KOSMOLOGI I EGYPTEN