Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

KOSMOLOGI I EGYPTEN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Kosmologi-i-Egypten-Rosemary-Clark

KOSMOLOGI I EGYPTEN (2 af 11)


Traditionen i Egypten var gennemsyret af astronomisk videnskab, healing og ceremonier, som vedrørte fødsel, liv og død i det egyptiske samfund.

KOSMOLOGI I EGYPTEN (2 af 11)

Sidestilling, sammenblanding

og begrænsning

 

Kosmologi-i-Egypten-02-Rosemary-Clark

Horus og Apollo

 

De mangfoldige egyptiske guddomme, deres forbindelser og funktioner, har sandsynligvis været et af de mest fascinerende og spekulative fokuspunkter for de, der beskæftiger sig med det gamle Egypten. I den græsk-romerske tid var det almindeligt, at udenlandske besøgende associerede de græske og romerske guder med den egyptiske gudekreds, og i en stor del af datidens litteratur med referencer til disse guddomme sammenlignes de egyptiske guder i flæng med guder fra andre kulturer. Visdomsguden Tehuti − som grækerne kaldte Thoth − blev f.eks. sidestillet med Hermes, og Heru – som grækerne kaldte Horus – blev sammenlignet med Apollo. Fortolkningen af den egyptiske kosmologi blev på denne måde forenklet af den begrænsede åndelige og metafysiske forståelse hos fremmede observatører. Denne tendens fortsætter i nutiden, for forskerne har tendens til at sammenligne gudekredsens dybe kosmiske og esoteriske funktioner med den snæversynede monoteisme i de vestlige religioner, som begrænser forståelsen af de egyptiske guder og den naturlige filosofi, som de personificerer.

Denne tendens har skabt stor forvirring om de gamle egypteres religiøse verdensbillede, og forvirringen har fremmet et miskmask af videnskabelige udtalelser, hvor man betragter de gamle egyptere som en religiøst emotionel og naiv kultur, hvor folket blev manipuleret af et fantasifuldt præsteskabs tilfældige luner, hvor præsterne opfandt guder og skabte kulter, når det passede til lejligheden eller fremmede deres egne magtbegærlige og egoistiske interesser.

Artikel-Kosmologi-i-Egypten-Rosemary-Clark
Download-fil: KOSMOLOGI I EGYPTEN - Rosemary Clark


Artikel-Kosmologi-i-Egypten-Rosemary-Clark
Læsefil med vendbare sider: KOSMOLOGI I EGYPTEN