Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

STORE BJØRN OG PLEJADERNE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Store-Bjørn-&-Plejaderne-Erik-Ansvang

STORE BJØRN OG PLEJADERNE (7 af 7)


Store Bjørn og Plejaderne har altid haft en central placering i de gamle kulturer, og ikke mindst i det gamle Egypten. Spørgsmålet er hvorfor?

STORE BJØRN OG PLEJADERNE (7 af 7)

Verdensmoderen

− en kosmisk bevidsthedstilstand

 

Store-Bjørn-&-Plejaderne-09-Erik-Ansvang

Verdensmoderen Isis (th.) rækker livet (ankh-korset) til dronningen

 

Verdensmoderen

I kirkerne prædikes der om Verdensmoderen – en guddommelig moderskikkelse, som de fleste har svært ved at forholde sig til. Både mysteriereligionerne og åndsvidenskaben oplyser, at Verdensmoderen ikke skal opfattes som et enkeltindivid men som en kosmisk bevidsthedstilstand. Hvis man ikke kan forholde sig til det, kan man betragte Verdensmoderen som en gruppe af sjæle. Symbolsk symboliseres hun som en gudinde eller en guddommelig kvinde. I det gamle Egypten var det gudinden Isis, der var symbol på Verdensmoderen, og i kristendommen har man hentet inspiration fra det gamle Egypten, og videreført symbolikken i skikkelse af jomfru Maria.

Den kosmiske lotus

Ifølge legenden samlede Verdensmoderen alle højt udviklede kvinder i verden for at forme en smuk lotus ud af dem. Alle kvinderne havde opnået en meget høj grad af renhed, og de havde gennemgået transfigurationsstadiet. Legenden for­tæller videre, at da disse kvinder var samlet, formede der sig en smuk kosmisk lotus i Universet. Tidsalder efter tidsalder fødtes verdens helte, store lederskikkelser og ophøjede mestre symbolsk ud af kronbladene på denne kosmiske lotus. Selvom Verdensmoderen på denne måde reelt er en gruppe, kaldes hvert af gruppens kronblade også Verdensmoder, for hvert eneste kronblad repræsenterer Verdensmoderen fuldt ud.

Universet er en gigantisk tankeform, der giver udtryk for Det Ene Livsvæsens vision. Denne tanke fødes, begynder at antage form, og den løfter sig som en lotusblomst op af urhavet på samme måde, som livskraften eller kundalinikraften stiger op langs rygsøjlen i et menneske under udvikling. Ét efter ét åbnes de syv chakraer, der alle er lotus- eller blomsterlignende.

I legenden om Verdensmoderen sammenlignes Isis med en kosmisk lotus, og det skyldes, at hun repræsenterer alt stof og alle former og dermed alle legemer til de iboende bevidstheder (sjæle) på alle skabelsens niveauer. Bevidsthederne udvikler sig og skifter til stadig højere, finere og mere sensitive former. Ligesom lotusplanten vokser menneskets bevidsthed fra mudderet (det materialistiske menneske), op gennem vandelementet (den følelsesmæssige eller astrale udvikling), videre op i luftelementet (den tankemæssige eller mentale udvikling), og endelig åbner det sig for lyset (sjælens inspiration) og lader sig gennemstrømme af Solens lys (ånden eller den guddommelige livsstrøm).

 

Store-Bjørn-&-Plejaderne-10-Erik-Ansvang

Artikel-Store-Bjørn-&-Plejaderne-Erik-Ansvang
Download-fil: STORE BJØRN OG PLEJADERNE - Erik Ansvang


Artikel-Store-Bjørn-&-Plejaderne-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: STORE BJØRN OG PLEJADERNE