Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ET MENNENSKELIGT SAMFUND
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Et-menneskeligt-samfund-Erik-Ansvang

ET MENNENSKELIGT SAMFUND (1 af 11)


Det nuværende samfund ikke er værdigt til at kaldes menneskeligt. Det fungerer som et socialt anarki − ikke som en social enhed.

ET MENNENSKELIGT SAMFUND (1 af 11)

Tanker om ...

ET MENNENSKELIGT SAMFUND

 

Af Erik Ansvang

 

Et-menneskeligt-samfund-Erik-Ansvang

Du kan frit downloade artiklen "ET MENNENSKELIGT SAMFUND" af Erik Ansvang. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC: DABADKKK - IBAN: DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

 

ET MENNENSKELIGT SAMFUND

 

 Et-menneskeligt-samfund-01-Erik-Ansvang

 

Anledningen til denne artikel er, at det nuværende samfund ikke er værdigt til at kaldes et menneskeligt samfund. Det fungerer som et socialt anarki − ikke som en social enhed. Når man ser sig omkring, vil man se utallige beviser på sandheden af denne hårde udtalelse om forholdene i de samfund, der kaldes civiliserede. Hver gang man læser en avis eller ser Tv, hører man om en ny kamp, en ny strejke, en ny strid mellem arbejdsgivere og ansatte, mellem rige og fattige, mellem politiske ideologier, mellem religiøse opfattelser, mellem nationer.

Denne tilstand er bestemt ikke menneskeheden værdig. En menneskehed med en hjerne til at forstå og med et hjerte til medfølelse bør ikke acceptere et samfund, hvor store masser er i foragtelig grad fattige, og hvor nogle er – man fristes til at sige – i foragtelig grad rige, for det er vanskeligt at sige hvilken tilstand, der er den værste for et menneske. Er det værste at være så fattig, at man ikke kan føle sig sikker på at få dækket behovet for mad, tøj og tag over hovedet, eller at være så rig, at alle materialistiske begær, der kan tilfredsstilles ved anskaffelse af ting, der kan købes for penge, altid opfyldes?

Begge tilstande er demoraliserende for et menneske. Ingen af disse tilstande burde eksistere i et menneskeligt samfund. Det er derfor nødvendigt at overveje, om samfundet skal fortsætte med at fungere med disse to uhyrligheder − de fattige og de rige − de svage og de stærke − de, der lider på grund af mangler, og de, der lider på grund af overflod?

Det må være muligt at ændre disse tilstande, og derfor bør man hver især overveje, hvilken pris der må betales, hvis man vil gøre ende på en tilstand, der i allerhøjeste grad strider mod sund fornuft og i stedet forsøge at skabe et samfund, hvor borgerne udgør et ægte broderskab − hvor samarbejde og ikke konkurrence − hvor hjælpsomhed og ikke kamp − betragtes som naturligt … en tilstand, der kendetegner et menneskeligt samfund.

Artikel-Et-menneskeligt-samfund-Erik-Ansvang
Download-fil: ET MENNENSKELIGT SAMFUND - Erik Ansvang


Artikel-Et-menneskeligt-samfund-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: ET MENNENSKELIGT SAMFUND