Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

TROEDE DE GAMLE EGYPTERE PÅ REINKARNATION?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Troede-de-gamle-egyptere-på-reinkarnation

TROEDE DE GAMLE EGYPTERE PÅ REINKARNATION? (6 af 6)


Er sandheden om død, efterliv og genfødsel forsvundet? Egypterene troede på et liv efter døden, men troede de også på genfødsel?

TROEDE DE GAMLE EGYPTERE PÅ REINKARNATION? (6 af 6)

Transformationsprocesser

 

Troede-de-gamle-egyptere-på-reinkarnation-12

 

I mange tekster bruges ordet “transformationer” og en vigtig kommentar til dette koncept får man af R.T. Rundle Clark:

 

"For at nå de høje himle må sjælen undergå disse transforma­tioner, som den højeste gud selv har gennemgået, fra dengang han udviklede sig fra at være en ånd i urhavet, til sin endelige status som solgud."

Myth and Symbol in Ancient Egypt, p. 31

 

Det kan udlægges sådan, at ved at træde i fysisk manifestation, følger menneskets sjæl den samme guddommelige vej. Der er god grund til at tro, at efter-død-eventyret, som sjælen gennemlever i “Duat” eller “inderver­den”, også skulle gennemleves af neofytten i indvielserne. Hvis indvielses­prøverne blev gennemført med succes, ville det nyopstandne menneske derefter kunne tale med autoritet, fordi grundlaget ikke var en teori, men en direkte erfaring.

Blev søn af Solen

I de ældste tider i det gamle Egypten blev disse neofytter kaldt “sønner af Solen”, for de var udtryk for Solens pragt. For resten af menneskeheden er vejen langsommere. Udviklingen skrider frem, men mere langs ad vejen. Men det ultimative mål er det samme: At udstråle den indre åndeligheds høje­ste kvaliteter, der ligger skjult i den søgende sjæl.

Man finder også bekræftelser i tekster, der fortæller om sjæle, som er færdige med inkarnation, mens andre må vende tilbage:

 

“Kun de døde, der kender navnene på de, der vogter indgan­gene til de syv haller, får lov til at blive i Amenti for evigt. De hviler på Aanrus marker (Osiris’ domæne). De andre hviler på de lavere marker … Sjælen forlader Aanrus marker og vandrer på Jorden under enhver form, den måtte ønske at antage”.

 

Åndsvidenskabeligt kan disse ord forstås sådan, at “− de, der kender nav­nene”, har passeret gennem de syv rodracer i hver runde. I Amenti (i sjælens verden) bliver mennesket ren ånd for evigt.

Alle disse og mange andre udsagn fra de gamle skrifter kan betragtes som tydelige indicier på, at de gamle egyptere og nutidens åndsvidenskab taler ud fra den samme virkelighedsopfattelse ...

 

De gamle egyptere troede på reinkarnation!

 

 

Troede-de-gamle-egyptere-på-reinkarnation-13

Artikel-Troede-de-gamle-egyptere-på-reinkarnation
Download-fil: TROEDE DE GAMLE EGYPTERE PÅ REINKARNATION? - Erik Ansvang


Artikel-Troede-de-gamle-egyptere-på-reinkarnation
Læsefil med vendbare sider: TROEDE DE GAMLE EGYPTERE PÅ REINKARNATION?