Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

GREENPEACE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Greenpeace-Miljøorganisation

GREENPEACE (3 af 4)


Greenpeace er en international miljøorganisation, der arbejder for at bevare og forbedre det globale miljø. Greenpeace er kendt for dristige og dramatiske aktioner.

GREENPEACE (3 af 4)

Om Greenpeace

 

Greenpeace-Miljøorganisation-03

 

Greenpeace International, med hovedkontor i Amsterdam, koordinerer kampagnearbejde globalt, og holder et vågent øje med udviklingen i de 30 nationale og regionale kontorer rundt om i verdenen.

De nationale/regionale kontorer (Greenpeace Norden er et af dem) sender en repræsentant til Greenpeace Internationals årsmøde. På årsmødet vælges den internationale bestyrelse, der tages stilling til organiseringen af det globale miljøarbejde, og det forløbne års resultat evalueres.

Globalt støttes Greenpeace af cirka tre millioner privatpersoner, der bidrager med cirka en milliard kroner hvert år til organisationens arbejde.

 

Greenpeace i Norden

Greenpeace Norden blev oprettet i 1999 gennem en sammenslutning af de nationale Greenpeace kontorer i Danmark, Sverige, Finland og Norge. Sammenslutningen skete for at øge slagkraft og effektivitet gennem et bedre nordisk samarbejde.

Greenpeace Norden støttes af godt 150.000 personer, som bidrager med cirka 100 millioner kroner om året. På hovedkontoret i Stockholm og de nationale kontorer i København, Oslo og Helsingfors arbejder der i alt godt 80 ansatte.

Foruden de ansatte, arbejder mange frivilligt for Greenpeace med alt fra kontorarbejde til aktioner. Greenpeace Norden ledes af en bestyrelse, som ansætter en administrerende direktør til at lede det daglige arbejde.

Bestyrelsen vælges på et årligt møde, hvor beslutninger træffes af 20 stemmeberettigede medlemmer. Greenpeace er altså ikke en græsrodsbevægelse i traditionel nordisk forstand.

Organisationsformen, som stort set er den samme i alle kontorer, udspringer af foreningstraditionen i den engelsksprogede kulturkreds, hvor Greenpeace opstod.

For at blive stemmeberettiget kræver det, at man bliver nomineret til årsmødet, hvor de eksisterende stemmeberettigede medlemmer vælger de nye ind.

Organisationsformen gør det let hurtigt og ubureaukratisk at træffe vigtige beslutninger. Ligesom andre indsamlingsorganisationer i Norden fremlægger Greenpeace helt åbent sit regnskab, der kontrolleres af en autoriseret revisor hvert år.

Artikel-Greenpeace-Miljøorganisation
Download-fil: MILJØORGANISATIONEN GREENPEACE


Artikel-Greenpeace-Miljøorganisation
Læsefil med vendbare sider: MILJØORGANISATIONEN GREENPEACE