Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

RAGAERNE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Ragaerne-Paramahansa-Yogananda

RAGAERNE (1 af 5)


Ragas eller melodiskalaer er grundstenene i hindu musik. Hver grund-raga korresponderer med et tidspunkt på døgnet, en årstid og en guddom, der formidler en bestemt kraft.

RAGAERNE (1 af 5)

RAGAERNE

 

Af Paramahansa Yogananda
Fra En yogis selvbiografi

(Redigeret af Thora Lund Mollerup & Erik Ansvang)

 

 Ragaerne-Paramahansa-Yogananda

Du kan frit downloade artiklen "RAGAERNE" af Paramahansa Yogananda. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på denne girokonto … Danske Bank - Reg. 1551 - konto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

R A G A E R N E


 

 Ragaerne-01-Paramahansa-Yogananda

 

Grundstenene i hindu musik er ragas eller faste melodi­skalaer. De 6 grund-ragas forgrener sig i 126 afledte raginis (hustruer) og putras (sønner). Hver raga har minimum 5 toner: Den ledende tone (vadi eller konge), en sekun­dær tone (samavadi eller første minister), hjælpetoner (anu­vadi, medhjælpere), og en dissonerende tone (vivadi, fjen­den).

Hver af de 6 grund-ragas korresponderer naturligt med et bestemt tidspunkt af døgnet og en bestemt årstid − og med en herskende guddom, der tilfører en bestemt kraft. Derfor høres Hindole Raga kun ved daggry om foråret for at skabe den universelle kærligheds stemning. Deepaka Raga spilles på sommeraftener for at vække medfølelse. Megha Raga spilles i middagsstunden i regntiden for at opvække mod. Bhairava Raga spilles om morgenen i august, september og oktober for at opnå ro. Sri Raga er forbeholdt efterårstusmørket, for at opnå ren kærlighed. Og Mal­kounsa Raga høres ved midnat om vinteren for at vække tapperhed.

De gamle rishier opdagede disse love om naturens lydforbindelse til mennesket. Mennesket kan opnå kontrol over alle naturlige manifestationer ved brug af bestemte mantraer eller mantriske sange, fordi naturen er en manifestation af Aumden oprindelige lyd eller det oprindelige vibratoriske ord.

Artikel-Ragaerne-Paramahansa-Yogananda
Download-fil: RAGAERNE - Paramahansa Yogananda


Artikel-Ragaerne-Paramahansa-Yogananda
Læsefil med vendbare sider: RAGAERNE