Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HVAD ER EN ESOTERISK SKOLE?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Hvad-er-en-esoterisk-skole-Alice-Bailey

HVAD ER EN ESOTERISK SKOLE? (1 af 14)


Der findes endnu ingen ægte esoteriske skoler. De er stadig kun et håb. Men håbet er nået et punkt, hvor de nødvendige skridt kan tages for at realisere dem.

HVAD ER EN ESOTERISK SKOLE? (1 af 14)

HVAD ER EN ESOTERISK SKOLE?

Af Alice A. Bailey

(Oversættelse Thora Lund Mollerup & Erik Ansvang)

 

Hvad-er-en-esoterisk-skole-Alice-Bailey 

Du kan frit downloade artiklen "HVAD ER EN ESOTERISK SKOLE?" af Alice A. Bailey. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC: DABADKKK - IBAN: DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

HVAD ER EN ESOTERISK SKOLE?

 

Hvad-er-en-esoterisk-skole-01-Alice-A-Bailey

 

Der findes mange esoteriske skoler. De er alle relativt nye. Her tænkes der ikke på "Den Esoteriske Skole", der altid har eksisteret overalt i verden, som ikke har noget navn, som ikke er repræsenteret af nogen organisation, og som ikke har anerkendte ledere. Den ene sande esoteriske skole har altid dækket behovet hos de søgende, som i århundredernes løb har ønsket at få adgang til mysterierne, og som har fået adgang hvis de har opfyldt betingelserne. Her er der tale om de metafysiske, åndsvidenskabelige og esoteriske grupper, som findes overalt. Grupperne består af mennesker med en seriøs åndelig målsætning, og de føler sig tiltrukket af en eller anden lære eller lærer. Læreren giver sin personlige udlægning af det generelle esoteriske stof og understreger nødvendigheden af karakterudvikling som en betingelse for at gå udviklingsvejen, og (sædvanligvis) har læreren gjort sig selv til en autoritet på området.

Det er en fase i åndsvidenskabens historie, og den udgør et fornuftigt forberedende arbejde. Offentligheden er blevet opmærksom på åndsvidenskaben, de esoteriske grundprincipper og på Hierarkiet. Man er blevet bekendt med eksistensen af visdommens mestre og deres arbejde i Hierarkiet under ledelse af Kristus, og det er sket i form af teosofi, hinduistisk metafysisk tænkning og mange gange har man brugt en kristen terminologi. På denne måde er der blevet formidlet store mængder kundskab. Den komplicerede guddommelige skabelsesproces og det guddommeliges manifestation stimulerer tænkningen og evnen til metafysisk udfoldelse, men det medfører som regel ikke virkelig forståelse.

Artikel-Hvad-er-en-esoterisk-skole-Alice-Bailey
Download-fil: HVAD ER EN ESOTERISK SKOLE - Alice A. Bailey


Artikel-Hvad-er-en-esoterisk-skole-Alice-Bailey
Læsefil med vendbare sider: HVAD ER EN ESOTERISK SKOLE