Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ESOTERISKE SKOLER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Esoteriske-skoler-Djwhal-Khul

ESOTERISKE SKOLER (1 af 6)


De esoteriske skoler arbejder med at uddanne aspiranter og forberede dem til disciple – eller med at overvåge deres arbejde og forberedelse til indvielse.

ESOTERISKE SKOLER (1 af 6)

ESOTERISKE SKOLER

Af Djwhal Khul

 

Esoteriske-skoler-Djwhal-Khul

Du kan frit downloade artiklen "ESOTERISKE SKOLER" af Djwhal Khul. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC: DABADKKK - IBAN: DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

ESOTERISKE SKOLER

 

Esoteriske-skoler-01-Djwhal-Khul

 

Separatisme og intolerance

Den største forhindring for arbejdet i nutidens esoteriske skoler er separatisme og intolerance overfor andre skoler og deres metoder. Lederne af de esoteriske skoler skal derfor acceptere denne kendsgerning: Medlemmerne af alle de esoteriske skoler, der anerkender indflydelsen fra Transhimalayan Logen[1], er bevidst eller ubevidst forbundet med visdommens mestre. Eksempelvis danner mesteren Morya eller mesteren Koot Hoomi én skole, og derfor er de en del af én esoterisk lære. Der er reelt ingen interessekonflikt imellem dem, og de forskellige skoler udgør en enhed. Der er heller ingen grundlæggende forskel i deres undervisning, og selvom terminologien kan være forskellig, er filosofien og arbejdsmetoderne grundlæggende identiske.

Hvis mestrenes arbejde skal fremskyndes i denne tid, hvor stress, lidelse og nød plager verden, er det vigtigt, at de forskellige esoteriske grupper begynder at anerkende enheden i deres mål, ledelse og metoder. Skolernes ledere er nødt til at forstå, at der er tale om frygt for de andre ledere og skoler, og at det dybest set skyldes ønsket om, at deres egen gruppe skal være den største og vigtigste. Ofte hører man klichéer som: "Deres lære er en anden" eller "deres arbejde er ikke identisk med vores". Det er en holdning, som blokerer for ægte vækst i det åndelige liv og for den åndelige forståelse blandt de mange studerende, som modtager undervisning i de forskellige organisationer.

 

_________________________________

[1] Mestre fra Det Store Hvide Broderskab, der arbejder med den vestlige verden − eksempelvis Morya og Koot Hoomi − er medlemmer af Transhimalayan Logen, og i modsætning til medlemmerne af den Sydindiske Loge, arbejder disse mestre åbent og synligt.

_________________________________

Artikel-Esoteriske-skoler-Djwhal-Khul
Download-fil: ESOTERISKE SKOLER - Djwhal Khul


Artikel-Esoteriske-skoler-Djwhal-Khul
Læsefil med vendbare sider: ESOTERISKE SKOLER