Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ESOTERISKE SKOLER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Esoteriske-skoler-Djwhal-Khul

ESOTERISKE SKOLER (4 af 6)


De esoteriske skoler arbejder med at uddanne aspiranter og forberede dem til disciple – eller med at overvåge deres arbejde og forberedelse til indvielse.

ESOTERISKE SKOLER (4 af 6)

Meditation − en selvfølge

 

Esoteriske-skoler-04-Djwhal-Khul

 

I alle esoteriske skoler er undervisning i meditation en selvfølge. Meditation er en proces, hvor hovedcentret (sahasrara) vækkes og kommer under kontrol. Når det sker, koordineres sjælen og personligheden, og der opstår enhed. Aspiranten vil opleve en indstrømning af åndelig energi, der motiverer og aktiverer bevidstheden og får både det latente gode og det potentielle onde op til overfladen. Her ligger en del af problemet og en stor del af faren. Det er grunden til, at der i de ægte og seriøse esoteriske skoler lægges stor vægt på nødvendigheden af etik og moral − renhed og sandhed. Der har været alt for meget fokus på fysisk renhed, men ikke tilstrækkeligt på nødvendigheden af at undgå alle former for fanatisme og intolerance. Disse to karaktersvagheder udgør et langt større problem for den studerende end forkert kost, fordi karaktersvaghederne puster til separatismens ild mere end noget andet.

Meditation resulterer i, at man lever et mere målrettet liv − hver dag. Det lægger absolut et overdrevent pres på hjernecellerne, for det aktiverer cellerne og stimulerer hjernebevidstheden, så sjælens lys kan strømme igennem. Når meditationsprocessen udføres rytmisk og disciplineret gennem en årrække og suppleres med en meditativ livsstil og aktivt og målrettet tjenestearbejde, vækkes hele systemet, og det lavere menneske kommer under indflydelse og kontrol af det åndelige menneske. Meditationen vil også vække chakraer og centre i æterlegemet og aktivere kundalinikraften − den mystiske psykiske energistrøm, der sover ved rodcentret ved rygsøjlens basis.

Artikel-Esoteriske-skoler-Djwhal-Khul
Download-fil: ESOTERISKE SKOLER - Djwhal Khul


Artikel-Esoteriske-skoler-Djwhal-Khul
Læsefil med vendbare sider: ESOTERISKE SKOLER