Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ESOTERISKE SKOLER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Esoteriske-skoler-Djwhal-Khul

ESOTERISKE SKOLER (5 af 6)


De esoteriske skoler arbejder med at uddanne aspiranter og forberede dem til disciple – eller med at overvåge deres arbejde og forberedelse til indvielse.

ESOTERISKE SKOLER (5 af 6)

Farer og faldgruber

 

Esoteriske-skoler-05-Djwhal-Khul

 

Når processen udføres trin for trin under kyndig vejledning og med omhu og den nødvendige forsigtighed − og hvis processen strækker sig over en lang tidsperiode − er der kun begrænset risiko for fare. Kundalinikraftens aktivering vil ske naturligt og i overensstemmelse med naturloven. Men hvis stimuleringen og aktiveringen forceres ved hjælp af forskellige øvelser, før den studerende er parat, og før de indre legemer er koordineret og udviklet, styrer aspiranten uundgåeligt mod katastrofen. Åndedrætsøvelser (pranayama) bør aldrig forekomme uden kyndig vejledning − og kun efter mange års åndelig praksis, oprigtighed og samvittighedsfuldt tjenestearbejde. Koncentration på chakraerne (for at vække dem) skal altid undgås. Det vil skabe overstimulering. Døren til astralplanet vil blive åbnet, og den studerende vil have meget vanskeligt ved at få den lukket igen. Det kan ikke stærkt nok indprentes aspiranter i alle esoteriske skoler, at yogaen i denne overgangsperiode skal være kendetegnet af hensigt, formål, konstant fokusering på nærværelse af det guddommelige − og at meditationen skal udføres systematisk og regelmæssigt i mange år.

Hvis det er sket – og hvis det udføres med upersonlighed og omsættes til et liv i kærlig tjeneste – vil centrenes vækkelse og rejsningen af kundaliniilden ske på en sikker og hensigtsmæssig måde. Hele systemet vil opnå det ønskede stadie af "levendegørelse". Der kan ikke stærkt nok advares imod at følge en intensiv meditationsproces i flere timer ad gangen − eller imod øvelser, som har til formål at vække kundalinikraften – den såkaldte slangeild. Den generelle stimulering er så stærk i nutiden, og den gennemsnitlige aspirant er så sensitiv, at overdreven meditation, en fanatisk diæt, begrænsning af søvn eller overdreven interesse for psykiske oplevelser, vil forstyrre den mentale balance og ofte være årsag til uoprettelig skade.

Artikel-Esoteriske-skoler-Djwhal-Khul
Download-fil: ESOTERISKE SKOLER - Djwhal Khul


Artikel-Esoteriske-skoler-Djwhal-Khul
Læsefil med vendbare sider: ESOTERISKE SKOLER