Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

STILHED PÅ ET STØJENDE STED
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Stilhed-på-et-støjende-sted

STILHED PÅ ET STØJENDE STED (3 af 6)


Hvor er stilheden? Hvis man ikke er i stand til at frigøre sig for den indre støj, når man aldrig frem til meditationens kontemplative stadie.

STILHED PÅ ET STØJENDE STED (3 af 6)

Vejen fremad

 

Stilhed-på-et-støjende-sted-03

 

Hvert enkelt stofplan og bevidsthedsniveau har sin egen form for lys. Lyset på ethvert plan afslører vejen frem. Lyset viser den vej, man skal gå. I lyset af stilheden overfører sjælen en klar fornemmelse af retning til det lyttende tankesind. Når man finder sin indre fornemmelse af retning, vil man se det næste skridt. Og i lyset af stilheden modtager tankesindet, der er årvågent og parat til at modtage, en stimulering i form af en skabende impuls. Sagt med andre ord skaber vekselspillet mellem det lyttende tankesind og den modtagelige sjæl mærkbare virkninger i æterlegemet:

  • Pandecentrets (Ajna-centrets) fokus bliver stabiliseret.
  • Halscentret (Vishuddhi-centret) bliver stimuleret.

Stimulering af ethvert energicenter eller chakra indebærer en risiko, men gør også livet mere levende og interessant. Stabilisering af pandecentrets fokus har en tendens til at styrke den integrerede personlighed. Stimulering af halscentret styrker tankesindets skabende aktivitet.

Overstimulering

Menneskets tankesind er som en by, der er et planetarisk energicenter. Når for mange flytter til en by indenfor et kort tidsrum, bliver de offentlige institutioner overbebyrdede. Trafikken skaber trængsel. Vand- og energiforsyningen vanskeliggøres. Politi og brandvæsen kan ikke overkomme deres opgaver. Og der bliver mangel på boliger. Når for mange flytter væk fra en by, bliver den til en spøgelsesby. Byens liv dør. Hvis for meget lys og energi strømmer ind i tankesindet, bliver mentallegemets funktioner overbelastede. Hjernen bliver overanstrengt og nerverne tyndslidte af overdreven aktivitet. Hvis tankesindets skabende virksomhed er for hurtig og konstant, kan det medføre anspændthed og spredning af aktiviteterne, febrilsk snak og resultere i sammenbrud.

Artikel-Stilhed-på-et-støjende-sted
Download-fil: STILHED PÅ ET STØJENDE STED


Artikel-Stilhed-på-et-støjende-sted
Læsefil med vendbare sider: STILHED PÅ ET STØJENDE STED