Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DE TRE FUNDAMENTALE POSTULATER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-De-tre-fundamentale-postulater-Hardy-Bennis

DE TRE FUNDAMENTALE POSTULATER (1 af 9)


Den esoteriske lære er baseret på tre fundamentale postulater, læresætninger eller aksiomer, som de, der studerer åndsvidenskab, bør kende.

DE TRE FUNDAMENTALE POSTULATER (1 af 9)

DE TRE FUNDAMENTALE

POSTULATER

 

Af Hardy Bennis

 

De-tre-fundamentale-postulater-Hardy-Bennis

Du kan frit downloade artiklen "DE TRE FUNDAMENTALE POSTULATER" af Hardy Bennis. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - konto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC: DABADKKK - IBAN: DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

DE TRE FUNDAMENTALE

POSTULATER

 

De-tre-fundamentale-postulater-01-Hardy-Bennis

 

Åndeligheden er døende

I takt med at den teknologiske og materielle udvikling er blevet så dominerende, forsvinder menneskehedens åndelighed mere og mere. I Danmark står stadig flere kirker tomme, og man er begyndt at lukke kirkerne, for meget få eller ingen deltager i gudstjenesterne. Kirkerne er blevet degraderet til serviceorganer, som kun bruges til dåb, konfirmation, bryllup og begravelse.

I store dele af verden var religionerne oprindeligt det redskab, der havde ansvaret for åndeliggørelse. Men dogmer, doktriner, ortodoksi, bogstavelig fortolkning og teologer har jaget åndeligheden ud af kirkerne. Menneskeheden har derfor i vid udstrækning erstattet religionen med et materialistisk verdensbillede, og dermed er naturvidenskaben blevet nutidens religion. Når naturvidenskabens forskere fremsætter et postulat, tror de fleste på det, på trods af at naturvidenskaben ikke kan give et svar på de mest centrale spørgsmål i livet: Hvor kommer mennesket fra, hvad er meningen med livet, hvor går mennesket hen og hvorfor?

De-tre-fundamentale-postulater-02-Hardy-BennisÅndsvidenskaben afsløres

Den Indre Verdensstyrelse indså denne udvikling, og derfor satte den et forsøg i gang. Man håbede, at den intellektuelle udvikling havde nået et niveau, hvor menneskeheden var tilstrækkelig moden til, at dele af åndsvidenskaben kunne afsløres. Det skete ved stiftelsen af Teosofisk Samfund i 1875 i New York, hvor især udgivelsen af værket Den Hemmelige lære i 1888 blev grundstenen i projektet.

Dette værk og senere i Alice A. Baileys A Treatise on Cosmic Fire er kosmologien (læren om Universet) beskrevet i en form, der passer til nutidens tænkemåde. Her er læren formuleret som tre fundamentale postulater, læresætninger eller aksiomer, der kan præsenteres på følgende måde:

Artikel-De-tre-fundamentale-postulater-Hardy-Bennis
Download-fil: DE TRE FUNDAMENTALE POSTULATER - Hardy Bennis


Artikel-De-tre-fundamentale-postulater-Hardy-Bennis
Læsefil med vendbare sider: DE TRE FUNDAMENTALE POSTULATER