Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

MANGE GUDER? - TRE? - EN?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Mange-guder-Tre-En-Erik-Ansvang

MANGE GUDER? - TRE? - EN? (1 af 7)


Universelle kræfter og kvaliteter blev i Egypten personificeret i ca. 900 guder. Men bag skabelsens triader og mangfoldighed var der kun DEN ENE.

MANGE GUDER? - TRE? - EN? (1 af 7)

MANGE GUDER? - TRE? - EN?

 

Af Erik Ansvang

 

Mange-guder-Tre-En-Erik-Ansvang

Du kan frit downloade artiklen "MANGE GUDER? - TRE? - EN?" af Erik Ansvang. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC: DABADKKK - IBAN: DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

MANGE GUDER?

- TRE? - EN?

 

Mange-guder-Tre-En-01-Erik-Ansvang

 

Universelle kræfter og kvaliteter blev i det gamle Egypten personificeret i næsten 900 guder. Men bag skabelsens triader og mangfoldighed var der kun Den Ene.

Dette emne er meget stort. Men ved hjælp af de gamle egypteres viden er det muligt at give en endog særdeles detaljeret beskrivelse af det. Ud fra de gamle symboler er det muligt at forklare vanskelige esoteriske temaer, som mange, der studerer åndsvidenskab, kæmper med at få overblik over.

De fleste har uden tvivl hørt, at de gamle egyptere praktiserede polyteisme − flerguderi. Det lyder troværdigt, for de havde næsten 900 guder. Mange har sikkert også hørt, at det var farao Akhen­aton, der som den første i verden fik ideen til monoteisme − troen på én gud − selvom ideen først for alvor blev taget alvorligt, da Moses fortalte det samme til hebræerne.

Men sandheden er, at de gamle egyptere altid har troet på én gud. Denne påstand vil blive afvist af enhver egyptolog. Det er forståeligt, for hvis man ikke har studeret åndsvidenskab, og desuden vanen tro fortolker bogstaveligt i stedet for symbolsk, vil man automatisk stirre sig blind på de mange guder.

Hvis man i stedet graver dybere, bliver det indlysende, at egypternes ene universelle gud var både navnløs og unævnelig. Gud kunne ikke have et navn, for et navn ville medføre en begrænsning.

Har man et navn, er der andre navne, man ikke har, og det ville være i modstrid med opfattelsen af, at Den Ene er ubegrænset, uendelig, uforanderlig, almægtig, alvidende, alkærlig og fuldkommen.

Livet eksisterede derfor før universets skabelse. Desuden var ordet gud – på egyptisk neter - ikke et personligt navn, men en fællesbetegnelse i betydningen energi, kraft eller kvalitet.

Nøjagtigt den samme forståelse møder man i åndsvidenskaben. Den Ene er syntesen af alle kræfter – af alle former for energi. Alle kræfter, kvaliteter og processer udgår fra Den Ene.

Artikel-Mange-guder-Tre-En-Erik-Ansvang
Download-fil: MANGE GUDER? TRE? EN? - Erik Ansvang


Artikel-Mange-guder-Tre-En-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: MANGE GUDER? TRE? EN?