Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

NETERU & NETER - gudernes storfamilie
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Neteru-&-Neter-Erik-Ansvang

NETERU & NETER - gudernes storfamilie (1 af 8)


Egyptens religiøse skrifter afspejler en konsekvent panteisme og med referencer til de åndelige væsener, som er skabere af livet - Neteru.

NETERU & NETER - gudernes storfamilie (1 af 8)

NETERU & NETER

- gudernes storfamilie

 

Af Erik Ansvang

 

Neteru-&-Neter-Erik-Ansvang

Du kan frit downloade artiklen "NETERU & NETER" af Erik Ansvang. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

NETERU & NETER

- gudernes storfamilie

 

Neteru er et oldegyptisk ord,

der sædvanligvis oversættes med "guder".

Neter er den individuelle guddom

for et sted eller for en aktivitet.

 

Neteru-&-Neter-01-Erik-Ansvang

 

Neteru

Selvom menneskelivet absolut har en ophøjet plads i de gamle egypteres livssyn, er det ikke adskilt fra hverken ånd eller natur. Mennesket er medarbejder i åndens og naturens mange riger − både som medskaber og som modtager af guddommelig inspiration. Her har man måske det mest fascinerende aspekt af de gamle egypteres religion med dens evighedsbegreb.

Egyptens hellige skrifter afspejler en konsekvent panteisme, og der er ofte referencer til de åndelige væsener, som er skabere af livet − "Neteru". Neteru er et ord, der sædvanligvis oversættes med "guder". Et andet ord, der ofte benyttes, er "Neter". Neter er den individuelle guddom for et sted eller for en aktivitet.

Neteru forener principper og funktioner

Lige siden koden til hieroglyfskrivningen blev brudt i det 19. århundrede har man oversat "Neter" med "gud". Men nogle af nutidens forskere mener, at egypternes tilsyneladende komplekse kosmologiske system med den enorme række af guder, gudinder, gudesønner og dyresymboler, var selve sproget i den hellige videnskab. Man kan sige, at Neteru repræsenterer systemets "noder", og Neteru principper og funktioner i sammensatte figurer, som hver især repræsenterer et bevidsthedsplan, som både er en idé og et bevidsthedsområde med mulighed for aktivitet og erfaring.

Artikel-Neteru-&-Neter-Erik-Ansvang
Download-fil: NETERU & NETER - Erik Ansvang


Artikel-Neteru-&-Neter-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: NETERU & NETER