Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

NETERU & NETER - gudernes storfamilie
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Neteru-&-Neter-Erik-Ansvang

NETERU & NETER - gudernes storfamilie (5 af 8)


Egyptens religiøse skrifter afspejler en konsekvent panteisme og med referencer til de åndelige væsener, som er skabere af livet - Neteru.

NETERU & NETER - gudernes storfamilie (5 af 8)

Målet for indvielserne

 

Neteru-&-Neter-10-Erik-Ansvang

 

Forsøget på at tilegne sig denne kraft og opnå fuldkommengørelse var målet i indvielserne, som samtidig opretholdt man forbindelsen mellem menneskenes og gudernes overmenneskelige verden. At processerne indebar anvendelse af metafysiske evner er indlysende, for magi, metafysik, religion og filosofi stammer fra Egypten og var et naturligt element i traditionen. Dengang var der mindre fokus på den del af læren, der indebar intellektuel forståelse, mens det som bekendt er den intellektuelle forståelse, der vurderes højest i menneskehedens nutidige kultur.

Egypternes skikke blev kopieret

Hvordan kan man vide, om denne mysterietradition overhovedet eksisterede? Kan det tænkes, at der blot er tale om fantasifulde rygter og løse påstande om tidligere årtusinder? Svaret er, at der er utallige og veldokumenterede beviser på den konsekvente og samtidig gådefulde formidling af indsigt og visdom fra kulturer, der eksisterede side om side med de gamle egypteres. Eksempelvis kan nævnes Herodot, Diodorus og Plutarch. På grund af deres adgang til mysterielæren, lånte eller direkte kopierede de egypternes skikke og overførte dem til deres egne kulturer.

I en lang periode overlappede den gamle og den nye tidsalder hinanden. I denne periode opretholdt antikkens skoler kontakten til den egyptiske mysterietradition, og det influerede på religionen og filosofferne i de nye kulturer.

Artikel-Neteru-&-Neter-Erik-Ansvang
Download-fil: NETERU & NETER - Erik Ansvang


Artikel-Neteru-&-Neter-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: NETERU & NETER