Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

NETERU & NETER - gudernes storfamilie
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Neteru-&-Neter-Erik-Ansvang

NETERU & NETER - gudernes storfamilie (3 af 8)


Egyptens religiøse skrifter afspejler en konsekvent panteisme og med referencer til de åndelige væsener, som er skabere af livet - Neteru.

NETERU & NETER - gudernes storfamilie (3 af 8)

Et af Neters vigtigste aspekter

 

Neteru-&-Neter-03-Erik-Ansvang

 

Neteru-&-Neter-04-Erik-AnsvangForskerne er uenige om hieroglyffen for Neter forestiller en nagle eller en knogle med et bånd. I nogle tilfælde er den vist som en lille farvet vimpel, som folder sig ud, når stangen, den er fastgjort til, rejses op i lodret stilling. Hieroglyffen viser et af Neters vigtigste aspekter, sådan som de gamle egyptere forstod det. Formålet med det guddommelige liv må afsløre sig selv − det må rejse sig fra en horisontal orientering (sansernes kontrol over personligheden) til en vertikal (sjælens kontrol over personligheden), og ligesom vimplen må livet "udfolde" sine kvaliteter (farver) i den fysiske verden i tid og rum.

Man betragter den hellige videnskab som en samling af viden, undervisning og metoder, hvis mål var at opretholde det intuitive eller instinktive bånd mellem Neteru og den fysiske verden. Målet nås gennem en naturlig og allerede eksisterende enhed mellem to riger, som kun den fysiske verden udelukker. Påvirkningen af både menneskelivet og det guddommelige liv sker i form af en usynlig, dynamisk energi, som omsættes til handling og afspejles på alle niveauer og i alle udviklingsfaser i naturen.

Naturen er den overordnede model for dette verdenssyn, og hvert eneste koncept i dette system inkluderer et naturligt element, som udtrykker en åndelig realitet på en konkret og indlysende måde. Man levendegjorde og inddrog såkaldt døde genstande i handlingerne − lige fra dyr, planter og mineraler til årstider og himmelske fænomener.

Artikel-Neteru-&-Neter-Erik-Ansvang
Download-fil: NETERU & NETER - Erik Ansvang


Artikel-Neteru-&-Neter-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: NETERU & NETER