Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

NETERU & NETER - gudernes storfamilie
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Neteru-&-Neter-Erik-Ansvang

NETERU & NETER - gudernes storfamilie (7 af 8)


Egyptens religiøse skrifter afspejler en konsekvent panteisme og med referencer til de åndelige væsener, som er skabere af livet - Neteru.

NETERU & NETER - gudernes storfamilie (7 af 8)

Osirion, Dendara, Edfu m.fl.

 

Neteru-&-Neter-12-Erik-Ansvang

Osirion

 

Mystiske Osirion

I Abydos i Øvre-Egypten (den sydlige landsdel) er der en gådefuld konstruktion ved navn Osirion, der ligger i forlængelse af Sethos I’s smukke Osiris-tempel. Osirion har et mystisk underjordisk kammer, der er fyldt med vand, og midt i denne underjordiske sø rejser en ø sig. Ifølge de gamle skrifter er det intet mindre end hvilestedet for guden Osiris før hans fornyelse og genopstandelse. I forhold til andre templer og grave er Osirion meget speciel, og derfor har formålet med kammeret naturligvis skabt alverdens spekulationer og fremprovokeret utallige teorier.

Dendaras og Edfus hemmelige krypter

I Dendara-templets krypter, som ligger skjult under templets trappeskakter, viser inskriptioner og relieffer udførlige detaljer fra et ritual, der resulterer i en opstigning til Himlen og en rejse gennem kosmiske riger. Dette klare billedsprog undergraver den herskende teori om, at disse kamre var lagerrum. Og både i Dendara-templet og Edfu-templet fører trappeopgange i øst og vest op til et mystisk tagsanktuarie, hvor reliefferne viser guddommelige væsener, der lader nyt liv strømme til mennesker i den fysiske verden. Da en sådan anvisning efter nutidens opfattelse er uopnåelig, er der grobund for spekulationer.

Hvad var intentionerne bag udarbejdelsen af disse detaljerede scener, som i lange tidsaldre blev en integreret del af arkitekturen? Hvis der virkelig fandtes et omfattende netværk af mysterieskoler i det gamle Egypten i disse lange tidsperioder, hvordan forhindrede man så, at almindelige mennesker fik indsigt i denne viden?

 

Neteru-&-Neter-13-Erik-Ansvang

Tempelkrypten under Hathor-templet i Dendara

Artikel-Neteru-&-Neter-Erik-Ansvang
Download-fil: NETERU & NETER - Erik Ansvang


Artikel-Neteru-&-Neter-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: NETERU & NETER