Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SIND & SJÆL
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Sind-&-Sjæl

SIND & SJÆL (1 af 3)


Alt levende opfører sig på en måde, så man får mistanke om, at alt tilsyneladende styres af en kraft, der ligger uden for naturvidenskabens anerkendte love.

SIND & SJÆL (1 af 3)

SIND & SJÆL

 

Af L.A. Coplan

  

Sind-&-Sjæl

Du kan frit downloade "SIND & SJÆL" af L.A. Coplan. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

SIND & SJÆL

 

Sind-&-Sjæl-01-L-A-Coplan

 

Et vigtigt spørgsmål

Det er et vigtigt spørgsmål, og der er god grund til at venner taler med hinanden om det. I sin bog ”Modern Scientific Ideas” (”Moderne videnskabelige tanker”) siger Sir Oliver Joseph Lodge,[1] at alt levende opfører sig på en måde, så man får mistanke om, at de tilsyneladende styres af noget, der ligger uden for de anerkendte love. Og han bakker udtalelsen op med et vigtigt eksempel. Han siger, at selv om en astronom kan beregne en planets eller en komets bane, er det ikke muligt at beregne en almindelig flues bane. Det er temmelig tankevækkende. En flue kan tilsyneladende noget, som en planet ikke er i stand til. Årsagen er, at fluen har en vilje. Vilje tyder på, at den har et sind, dvs. en form for tænkning. Men sind betyder også, at fluen har en iboende sjæl. Nogle vil påstå, at sind tyder på, at fluen har en hjerne – men er det sandt? Hvis det ikke er sandt, så er hjernen hverken en flue eller et menneske. Hjernen er et redskab. Og redskabet bruges af dyret på samme måde som en mave, et hjerte eller andre redskaber.

 

Sind-&-Sjæl-02-L-A-Coplan

 

 

_________________________________

[1] Sir Oliver Joseph Lodge (1851-1940) var engelsk fysiker.

_________________________________

Artikel-Sind-&-Sjæl
Download-fil: SIND & SJÆL - L.A. Coplan


Artikel-Sind-&-Sjæl
Læsefil med vendbare sider: SIND & SJÆL