Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

FARVEL TIL DET GAMLE! VELKOMMEN TIL DET NYE!
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Lederartikler-på-VisdomsNettet

FARVEL TIL DET GAMLE! VELKOMMEN TIL DET NYE!


Det nye år inspirerer til at tage nye ansvar, og for intelligente mennesker vækker det tanken om at lægge fortiden bag sig og komme videre i udviklingen.

FARVEL TIL DET GAMLE! VELKOMMEN TIL DET NYE!

 Lederartikler-på-VisdomsNettet

 

FARVEL TIL DET GAMLE!

VELKOMMEN TIL DET NYE!

 

Starten på et nyt år giver altid mulighed for fornyet håb. Det nye år inspirerer til at tage nye ansvar, og vækker tanken om at lægge fortiden bag sig. For mange er det almindeligt, at man omkring nytår gennemgår sine succeser og fiaskoer i året, der gik, før man går videre ind i det nye. Refleksionerne behøver ikke at blive begrænset til de personlige erfaringer. De kan også omfatte nationale og internationale tendenser og begivenheder. Begge dele kan med fordel undersøges og vurderes på grundlag af den sandhed, man selv har erkendt, og den visdom, man selv har erhvervet.

Refleksionerne ligner disciplens aftentilbageblik,[1] eller det mere dybtgående tilbageblik over hele inkarnationen, som iflg. åndsvidenskaben finder sted umiddelbart efter den fysiske død. Tilbageblik skal altid gennemføres på en upersonlig måde for at afdække de sandheder, man har opnået. Men når tilbageblikket og konklusionerne er færdigbehandlet, skal de slippes. Man skal ”glemme de ting, der tilhører fortiden”, sagde den tibetanske mester Djwhal Khul, og ”stræb efter de højere åndelige potentialer”. Det er en psykologisk proces, der bringer mennesket tættere på virkeligheden og medfører accept og fornyelse.

Tilbageblik, refleksion og upersonlige konklusioner er alle aspekter af videnskaben om sjælskontakt. Og interessen for sjælens natur er vokset i de seneste år − ikke alene pga. væksten i psykologien, men også på grundlag af åndsvidenskaben og Den Nye Tidsalders lære. Naturvidenskaben bidrager også til en udvikling af forståelse af sjælen i form af udforskning af ud-af-kroppen-oplevelser og nærdødsoplevelser.

Den offentlige interesse og de videnskabelige undersøgelser af dødens natur har medført, at tabuerne, der er knyttet til døden, er ved at forsvinde. Når man forstår, at efterlivet er en forlængelse af det fysiske liv, bliver dødsprocessen blot en overgang − en flytning af bevidstheden fra et område af det guddommelige sind til et andet. Når en gammel og nedslidt form afkastes, og når man træder ind i en ny og mere velegnet på et højere niveau, er det bare udtryk for en del af den uendelige spiral af fremskridt i overensstemmelse med evolutionen og Planen.

Forandringsprocessen og tilstrømningen af de nye planetariske energier stimulerer følelsen af forgængelighed, og skaber en falsk oplevelse af tidens gang, men det skyldes, at ”tid udelukkende er en hjernebegivenhed”. Hjernen registrerer og reagerer på ændringernes rækkefølge. Men når bevidstheden begynder at frigøre sig fra indholdet i de lavere verdener, reagerer den ikke længere automatisk på deres virkning. Bevidstheden bliver i stedet fast fokuseret på et højere niveau, hvor den ydre vibrationshastighed er omsat til en indre frekvens – dvs. åndelige vibrationer.

Når mennesket giver slip på sit egocentrerede livssyn, begynde det at forstå forholdet mellem den fysiske verden og den næste. Det sætter pris på, at evolutionen er indrettet sådan, at de højere åndelige kvaliteter, der er udviklet i personlighedens liv, optages og opbevares i sjælen. Intet, der er positivt og sandt i menneskets natur og i dets relationer til andre, går nogensinde tabt. Sjælen er menneskets center i de utallige inkarnationer, og gradvis lærer den at få kontrol over legemernes forskellige udtryksformer via personligheden. Til sidst er sjælen i stand til fuldt ud at udtrykke sig på det fysiske plan. Når det sker for så stor en del af menneskeheden, at der opnås en kritisk masse, vil menneskehedens kollektive bevidsthed udgøre et levende kraftcenter. Menneskeheden vil dermed blive en åndelig forpost, som får ansvaret for planetens forvaltning.

 

Lederartikler-på-VisdomsNettet-02-

 

_________________________________

[1] Se VisdomsNettet: http://www.visdomsnettet.dk/a-92/

_________________________________

Artikel-Lederartikler-på-VisdomsNettet
Download-fil: LEDERARTIKLER PÅ VISDOMSNETTET


Artikel-Lederartikler-på-VisdomsNettet
Læsefil med vendbare sider: LEDERARTIKLER PÅ VISDOMSNETTET