Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

MORD, MORDERE & DØDSSTRAF
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Mord-Mordere-og-Dødsstraf-Erik-Ansvang

MORD, MORDERE & DØDSSTRAF (8 af 12)


Åndsvidenskaben forklarer, hvad det er, der gør mord til livets største misforståelse, og hvorfor dødsstraf er forkert.

MORD, MORDERE & DØDSSTRAF (8 af 12)

Aktiv dødshjælp

 

Mord-Mordere-og-Dødsstraf-10-Erik-Ansvang

 

Et andet relevant problem er spørgsmålet om aktiv dødshjælp. Kan aktiv dødshjælp sammenlignes med drab? Der er jo tale om en barmhjertighedshandling motiveret af ønsket om at hjælpe og lindre. Aktiv dødshjælp kan komme på tale, når et menneske er dødssygt, når lidelserne er umenneskelige og lægerne klart kan fastslå, at der ikke er udsigt til helbredelse.

Principielt kan man sige, at sjælen alene kender livslængden og dødstidspunktet. Grundlæggende kan man derfor påstå, at det derfor ikke bør overlades til den inkarnerede personlighed eller de pårørende at tage en så vigtig beslutning som at afkorte livet.

Hvorfor en lidelsesfuld død?

Når man ser mennesker gennemleve en dødsproces, der er forbundet med lang og smertefuld sygdom, er der mange, som helt naturligt spørger … ”hvorfor”. Navnlig hvis man iagttager en stærkt lidelsesfuld dødsproces hos et godt og kærligt menneske, som har levet et liv i tjeneste for sine medmennesker. Hvorfor dog denne lidelse? Det er vanskeligt at forstå, at det er en heldig situation for den døende. Den lidelsesfulde dødsproces er en forberedelse til næste liv. Lidelsen er nødvendig afbetaling af karmisk gæld, som ellers ville hæmme i det næste liv. At blive frigjort for fortidens snærende bånd, er det bedste, der kan ske for den døende, så man kan vende tilbage under lysere og mere lovende betingelser.

Når et godt og kærligt menneske, der har hjulpet og støttet mange mennesker i livets løb, gennemgår en lidelsesfuld dødsproces, er de færreste opmærksom på, at den karmiske situation samtidig inddrager personens medmennesker. Den døendes lidelser tilbyder en enestående mulighed for tilbagebetaling af den hjælp og støtte, man selv fik, når tiderne var hårde.

 

Mord-Mordere-og-Dødsstraf-11-Erik-Ansvang

 

Livsforlængende eller dødsprocesforlængende?

Men når det er sagt, er det vigtigt at fastslå, hvad der menes med aktiv dødshjælp. Allerførst må man nemlig afgøre, om man taler om en forlængelse af livet eller en forlængelse af dødsprocessen. I dag har lægerne og hospitalerne mange teknologiske og medicinske hjælpemidler, der virker ”livsforlængende”. Uden disse avancerede hjælpemidler ville en naturlig død være indtrådt langt tidligere. Den såkaldte livsforlængende behandling resulterer derfor ofte i en kunstigt skabt forlængelse af selve dødsprocessen. Hvis man med aktiv dødshjælp mener, at denne udsigtsløse behandling indstilles for at overlade resten af dødsprocessen til naturen − eller rettere til sjælen − er aktiv dødshjælp en positiv ting, som ikke forhindrer den døende i at høste de sidste erfaringer inden overgangen til den astrale tilværelse.

Aktiv dødshjælp er udtryk for medmenneskelig medfølelse og barmhjertighed, og denne motivering medfører selvsagt ubetydelige eller ingen karmiske reaktioner for de læger, der praktiserer den.

Artikel-Mord-Mordere-og-Dødsstraf-Erik-Ansvang
Download-fil: MORD, MORDERE & DØDSSTRAF - Erik Ansvang


Artikel-Mord-Mordere-og-Dødsstraf-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: MORD, MORDERE & DØDSSTRAF