Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

GAYATRI & DEVARIGET
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Gayatri-&-Devariget-C-W-Leadbeater

GAYATRI & DEVARIGET (3 af 4)


Når Gayatri-mantraet intoneres, skabes der et samarbejde mellem menneskeriget og devariget. Mantraet kan intoneres upersonligt og dog fokuseret på en person.

GAYATRI & DEVARIGET (3 af 4)

Det gyldne lys med

den elektriske blå farve

 

Gayatri-&-Devariget-04-C-W-Leadbeater

 

Studerende vil vide, at man i Indien nogle gange kalder Shiva for Nilakantha – "den blåstrubede" − og at der knytter sig en legende til dette navn. Det er interessant at bemærke, at nogle af de devaer, der responderer, når Gayatri intoneres, har den blå strubes karakteristika og tydeligvis er første stråle typer.

Strålen af lys (der strømmer fra Solen mod den, der intonerer mantraet) er hvid med et skær af guld og changerende med den elektriske blå farve, der ofte ses, når første stråles kraft manifesteres.

Når man taler om devaer, der "træder frem", skal man huske på rummets dimensioner. De behøver ikke at "træde frem" sådan at forstå, at de eksempelvis ankommer fra et sted langt borte i en fjern himmel. Måske skaber det forvirring, hvis man siger, at de mægtige kræfter, der repræsenterer Logos, manifesterer sig i særlige former som respons på invokationen. De er der altid − altid parate − men vender sig udad som respons på påkaldelsen.

Invokation og evokation – påkaldelse og svar

Man behøver bare at tænke koncentreret på en ide, og det, der besjæler eller repræsenterer ideen, vil manifestere sig. Enhver stærk og dybfølt tanke skaber en øjeblikkelig respons. Universet ville være dødt, hvis det ikke var tilfældet. At svaret uundgåeligt vil vise sig, er selve naturens lov. Invokation og evokation – påkaldelse og svar – er som for- og bagside på en mønt. Svaret er alene den anden side af påkaldelsen − på samme måde som karma er virkningen og den anden side er årsagen.

Der eksisterer en fantastisk enhed i naturen, men mennesket vikler sig så håbløst ind i identifikation med sin personlighed, at det ikke engang er bevidst om det. Men det er i virkeligheden kun et spørgsmål om at åbne sig for denne enhed. Det er nemt at forstå, at hvis man er i stand til at overgive sig til naturen, så kan man reelt herske over den, for via sin holdning, kan man aktivere naturens kræfter, fordi alt i naturen er til rådighed. Det forklares tydeligt i bogen Lys på Vejen. Mennesket må anerkende naturens kræfter og åbne sig for dem, og fordi disse kræfter strømmer med mennesket, bliver alt, hvad der tidligere var vanskeligt, væsentligt nemmere.

Artikel-Gayatri-og-Devariget-Åndsvidenskab
Download-fil: GAYATRI & DEVARIGET - C.W. Leadbeater


Artikel-Gayatri-og-Devariget-Åndsvidenskab
Læsefil med vendbare sider: GAYATRI & DEVARIGET