Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

FORUDSÆTNINGEN FOR FRED
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Forudsætningen-for-fred-Erik-Ansvang

FORUDSÆTNINGEN FOR FRED (1 af 6)


Verden kunne frelses for mange lidelser, hvis flere ville forholde sig neutralt til fortiden og dens traditioner.

FORUDSÆTNINGEN FOR FRED (1 af 6)

FORUDSÆTNINGEN

FOR FRED

 

Af Erik Ansvang

 

Forudsætningen-for-fred-Erik-Ansvang

Du kan frit downloade artiklen "FORUDSÆTNINGEN FOR FRED" af Erik Ansvang. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!
 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

  

FORUDSÆTNINGEN FOR FRED

 

Når samfundet mister troen på sin egen fremtid,

skabes der forestillinger om undergang

 

Forudsætningen-for-fred-01-Erik-Ansvang

 

Ønske og virkelighed

Ønsket om fred i verden er forbundet med et optimistisk syn på menneskeheden og dens fremtid. Men det er ikke alene, fordi det er dejligt at være optimist. Det er heller ikke kun fordi, man inderligt håber på en fredelig fremtid. Mennesket ønsker det, fordi det positive billede, det har af fremtiden, spiller en vigtig rolle i relation til at virkeliggøre den fremtid, man forestiller sig. Energi følger tanken. Hvis man opretholder et negativt fremtidssyn og opmuntrer andre til at have dette syn, vil man skabe en negativ mental tendens for fremtiden, og man hjælper derfor med at gøre denne fremtid sandsynlig. På samme måde kan positive fremtidsvisioner virkelig hjælpe til en generel bevægelse i en mere positiv retning.

Nutidens fremtidssyn er generelt pessimistisk og nedslående. De fleste mennesker anser det for sandsynligt, at risikoen for et eller andet kollektivt sammenbrud er stort. Det meste af den information, man får om situationen i verden, støtter det negative billede. Tv og aviser præsenterer og dramatiserer dagens ulykker og problemer med stor effekt. Nyheder er stort set altid lig med dårlige nyheder.

Alt er "næring"

Når samfundet mister troen på sin egen fremtid, fremkalder det forestillinger om sammenbrud og undergang, og dystre bevidsthedsstrømme forstærkes. Inderne har opsummeret dette i udtrykket "sarvamannam", der betyder: "Alt er næring". Med "alt" mener de ikke kun maden, man spiser, og luften man indånder, men også alt, hvad man indtager med sanserne. Negative, nedbrydende eller aggressive oplevelser vil have en negativ, nedbrydende eller aggressiv påvirkning af bevidstheden. I virkeligheden forurener mennesket sit tankesind lige så meget, som det forurener den fysiske verden omkring sig. Og denne mentale forurening kan påvirke livet lige så radikalt som fysisk forurening – sandsynligvis endnu mere.

Artikel-Forudsætningen-for-fred-Erik-Ansvang
Download-fil: FORUDSÆTNINGEN FOR FRED - Erik Ansvang


Artikel-Forudsætningen-for-fred-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: FORUDSÆTNINGEN FOR FRED