Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

FRED
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Fred-Isha-Schwaller-de-Lubicz

FRED (1 af 4)


Mennesket adskiller Himlens og Jordens ånd. Men alt i kosmos er enhed. Øjnene ser to billeder, der samles til ét. Det samme gælder alle modsætninger.

FRED (1 af 4)

FRED

 

Af  Isha Schwaller de Lubicz


(Oversættelse Thora Lund Mollerup & Erik Ansvang)

 

Fred-Isha-Schwaller-de-Lubicz 

Du kan frit downloade artiklen "FRED" af Isha Schwaller de Lubicz. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 
 

F R E D

 

Fred-01-Isha-Schwaller-de-Lubicz

 

Fred er guddommelig, men mennesket har misbrugt ordet "fred". Jorden er en del af Universet, men fordi mennesket mener, at Jorden befinder sig under himlen, ser de himlen som Jordens modsætning – for adskillelse er naturens første handling. Men nøjagtig som menneskets to øjne ser to billeder, der samles til ét i den optiske talamus[1], på samme måde bør mennesket glemme modsætningerne og skabe enhed.

Fred er harmoni mellem Himlen og Jorden. Men at sige det til gennemsnitsmennesket er spild af energi, for det materialistiske menneske forstår ikke meningen med hverken Himmel eller Jord. Menneskets fysiske legeme kommer fra Jorden, og dets ånd kommer fra Himlen med begær efter at lære Jorden at kende, men det fysiske legeme fornægter ånden, som giver det liv. Derfor leder mennesket efter Gud i stjernehimlen, og gør den intellektuelle fejltagelse at adskille Himlens ånd fra Jordens ånd.

Den indre ild

Mennesket stræber efter noget, det allerede har, og er overrasket over ikke at kunne finde det. Derfor er dets sult umættelig, som var det forhekset. Ilden, der er skjult i menneskets indre, øger vreden, og den kraft, der skulle forene, adskiller. På denne måde øges fjendtligheden, og den eneste vinder er det personlige instinkt, som modarbejder enhver fornemmelse af virkelighed.

Men modstand mod den fastlagte skæbne skaber altid strømhvirvler og forstyrrelser, som skaber lidelse, fordi den personlige vilje modarbejder sjælens eller lysets vilje.

Mennesket siger: "Krig er forfærdelig – lad os slutte fred". Men når de siger det, giver de efter for det mest kraftfulde, og ordet fred prostitueres – for fred er kun tilfredsstillelse, og stilstand er som en livløs krop.

 

 

_________________________________

[1] Talamus (latin: thalamus − af græsk thalamos = indre kammer) dybtliggende ægformet cellehob ved tredje ventrikel i hjernen. Har bl.a. betydning for følelsesreaktioner.

_________________________________

Artikel-Fred-Isha-Schwaller-de-Lubicz
Download-fil: FRED - Isha Schwaller de Lubicz


Artikel-Fred-Isha-Schwaller-de-Lubicz
Læsefil med vendbare sider: FRED