Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SELVKONTROL
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Selvkontrol-Annie-Besant-Åndsvidenskab

SELVKONTROL (1 af 4)


Hvorfor er det esoteriske arbejde det ene øjeblik det eneste, der gør livet værd at leve, mens man det næste øjeblik er nærmest ligeglad?

SELVKONTROL (1 af 4)

SELVKONTROL

 

Af Annie Besant

(Oversættelse Thora Lund Mollerup & Erik Ansvang)

 

   Selvkontrol-Annie-Besant-Åndsvidenskab

Du kan frit downloade artiklen "SELVKONTROL" af Annie Besant. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

SELVKONTROL

 

 Selvkontrol-Annie-Besant-01-Åndsvidenskab

 

En vanskelig sindsstemning

Hvad er det i mennesket, som det ene øjeblik fylder det med entusiasme og i næste øjeblik det modsatte? Hvordan kan det være (for nu at sige det ligeud) at det åndelige arbejde det ene øjeblik betragtes som det eneste, der gør livet værd at leve, mens man det næste øjeblik (hvis man vil være helt ærlige overfor sig selv) er nærmest ligeglad – pludselig ikke interesserer sig for det, og ikke har lyst til fortsat at deltage i det?

Det er måske en hård måde at udtrykke det på, men den er sandsynligvis ikke for hård. Jeg har selv følt sådan gang på gang. Det er en vanskelig sindstilstand at være i − først og fremmest fordi den får de fleste til at tro, at de pludselig er gået tilbage i udvikling eller har begået en forfærdelig fejltagelse. Men det er ikke tilfældet, for denne følelse af manglende respekt for eller ligegyldighed overfor de indre idealer har ikke i sig selv nogen betydning. Hvad der er vigtigt, er hvordan man handler, mens den står på. Hvordan man føler spiller ikke den store rolle, men hvordan man handler under indflydelse af denne følelse er uhyre vigtigt. Det er den virkelige prøve på både entusiasme og selvkontrol.

Man skal spørge sig selv: Handler jeg på nøjagtig samme måde, når jeg ikke har lyst, som når jeg har lyst? Er jeg, når jeg føler, at alting er meningsløst, stærk nok til at fortsætte, som om alting pulserer af vitalt liv? Arbejder jeg lige så hårdt, når idealerne bliver tågede og diffuse? Fortsætter jeg mit tjenestearbejde i samme omfang, og er jeg lige så venlig, som når det fylder livet med lys? Hvis man er i stand til det, er hengivenheden ægte. Hvis ikke har man stadig meget at lære. Det er en af de tanker, jeg gerne vil vække i andre, for disse humørsvingninger kan ikke undgås, før man har nået et meget højt udviklingstrin – nøjagtig hvor højt ved jeg ikke.

Artikel-Selvkontrol-Annie-Besant-Åndsvidenskab
Download-fil: SELVKONTROL - Annie Besant


Artikel-Selvkontrol-Annie-Besant-Åndsvidenskab
Læsefil med vendbare sider: SELVKONTROL