Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ÅNDELIG VEJLEDNING
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Åndelig-vejledning-Alice-Bailey-Spiritualitet-Mystik

ÅNDELIG VEJLEDNING (1 af 6)


Åndelig vejledning er et vanskeligt emne. Den er baseret på en indre, instinktiv, åndelig erkendelse af Gud og Guds plan. Denne indre reaktion udnyttes i dag af mange.

ÅNDELIG VEJLEDNING (1 af 6)

ÅNDELIG VEJLEDNING

 

Af Djwhal KHul
Fra Alice A. Bailey, Esoterisk Psykologi II (1)

 

Åndelig-vejledning-Alice-Bailey-Holsime-Spiritualitet-Mystik  

Du kan frit downloade "ÅNDELIG VEJLEDNING" af Djwhal Khul (Alice A. Bailey). For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!
 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på denne girokonto … Danske Bank - Reg. 1551 - nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 
 

ÅNDELIG VEJLEDNING

 

Åndelig-vejledning-01-Djwhal-Khul-Alice-Bailey-Mystik-Holisme

 

Spørgsmålet om åndelig vejledning er især vanskeligt, fordi det er baseret på en medfødt, instinktiv, åndelig erkendelse af Gud og Guds plan. Denne indre, instinktive, åndelige reaktion udnyttes i dag af mange velmenende reformatorer, som imidlertid ikke for alvor har beskæftiget sig med emnet eller forstår den ydre reaktion på et subjektivt incitament. I de fleste tilfælde er det de blinde, der leder de blinde. Man kan definere fænomenet ”vejledning” som den metode, hvormed et menneske ved hjælp af selvsuggestion bringer sig i en passiv modtagelig tilstand (under dette stadie), og i denne tilstand bliver opmærksom på tilbøjeligheder, stærke drifter, stemmer, klart formulerede befalinger, tilskyndelse til forskellige former for adfærd og karriere, der bør følges, samt almindelige antydninger af aktivitetsområder som ”Gud” foreslår den opmærksomme, passivt modtagende person at dyrke. Fra denne tilstand af næsten sublimeret opmærksomhed over for de subjektive områder for væren og tænkning føres mennesket over i en strøm af aktivitet, som kan give tilværelsen en permanent drejning (ofte ganske harmløs og somme tider yderst positiv), eller som kun har en midlertidig virkning, der forsvinder så snart trangen til at reagere er udtømt. Men under alle omstændigheder gives kilden eller oprindelsen til den vejledning det diffuse navn ”Gud” − den betragtes som guddommelig og omtales som den ”indre Kristus” eller som en åndelig vejledning. Der anvendes mange lignende betegnelser afhængig af, hvilken tankeretning den pågældende tilhører, eller som det er lykkedes at fange dette menneskes opmærksomhed.

 

 

_________________________________

(1) Alice A. Bailey: Esoteric Psychology II, p. 480-493

Artikel-Åndelig-vejledning-Alice-Bailey-Esoterisk-visdom
Download-fil: ÅNDELIG VEJLEDNING - Alice A. Bailey


Artikel-Åndelig-vejledning-Alice-Bailey-Esoterisk-visdom
Læsefil med vendbare sider: ÅNDELIG VEJLEDNING