Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

IKKE HVEM, MEN HVORFOR
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Ikke-hvem-men-hvorfor-Johan-Galtung

IKKE HVEM, MEN HVORFOR (1 af 14)


De Forenede Stater i konflikt. Hvad ligger der til grund for konflikterne? Hvilken dialog kan man etablere? Hvilke mulige løsninger eller transformationer findes der?

IKKE HVEM, MEN HVORFOR (1 af 14)

IKKE HVEM, MEN HVORFOR

 

Af  Johan Galtung

(Oversættelse Thora Lund Mollerup & Erik Ansvang)

 

 Ikke-hvem-men-hvorfor-Johan-Galtung

Du kan frit downloade "IKKE HVEM, MEN HVORFOR" af Johan Galtung. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!


  

IKKE HVEM, MEN HVORFOR

De Forenede Stater i konflikt

 

Ikke-hvem-men-hvorfor-01-Johan-Galtung

 

Udgangspunktet for denne artikel er en offentlig opinionsundersøgelse, som man måske kender, men det er mest sandsynligt, at man aldrig har hørt om den. Den blev foretaget i 31 lande ca. 10 dage efter 11. september 2001 (terrorangrebet på World Trade Center i New York). Det var en Gallup-undersøgelse, der blev offentliggjort i mange lande, men så vidt vides er den aldrig blevet offentliggjort i USA. I undersøgelsen kunne man vælge mellem to muligheder, og man kan betegne begge muligheder som "politiaktion" eller "militæraktion". En politiaktion skulle pågribe de ansvarlige for terrorhandlingen, stille dem for retten og straffe dem, hvis de blev kendt skyldige. En militæraktion skulle primært gengælde og hævne – men også tilintetgøre. En overvældende majoritet i verden – ca. 80% – gik ind for en politiaktion. Kun to af verdens lande havde flertal for en militæraktion. Det var Israel med 77% og USA med 54%. De mest krigsivrige i Europa var franskmændene med 29%. Englænderne lå langt under dette tal.

Betydningen af undersøgelsen er faktisk interessant, for det er det nærmeste man kan komme et globalt demokrati. Menneskeheden har i øjeblikket ikke noget, der er bedre. Verdensopinionen bakkede derfor ikke op om det, der senere skete. Flertallet foretrak, at de skyldige skulle anholdes og stilles for retten på nøjagtig samme måde, som man gør i overensstemmelse med gældende lov. Flertallet er overhovedet ikke indstillet på en gengældelses- og hævnaktion. Som sagt var kun to lande indstillet på hævn. Hvis resultatet af denne offentlige opinionsmåling havde haft det modsatte resultat, ville den have været på forsiden af samtlige aviser i USA og i de vestlige lande. Der er noget sørgeligt ved dette, og det sørgelige er selvfølgelig, at krigens første offer er sandheden. Derfor skal der nu – ud fra en TRANSCEND-holdning – designes en politik, der følger to veje. Den ene vej er politiaktionen. Den anden vej får sin pointe ved slutningen af denne gennemgang.

Artikel-Ikke-hvem-men-hvorfor-Johan-Galtung
Download-fil: IKKE HVEM, MEN HVORFOR - Johan Galtung


Artikel-Ikke-hvem-men-hvorfor-Johan-Galtung
Læsefil med vendbare sider: IKKE HVEM, MEN HVORFOR