Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

REGENTER, ADMIRALER OG KONGELIGE ASTROLOGER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Regenter-admiraler-og-astrologer-Ove-von-Spaeth

REGENTER, ADMIRALER OG KONGELIGE ASTROLOGER (2 af 7)


Frem til 1800-tallet var astrologi involveret i politik. Men i dag er astrologien stort set fjernet fra historiebøgerne.

REGENTER, ADMIRALER OG KONGELIGE ASTROLOGER (2 af 7)

Magelian & Columbus

 

Magelian havde astrolog med på første verdensomsejling

Når konger havde astrologer som rådgivere, lod også deres generaler, guvernører, admiraler etc. ofte anskaffe sig en sådan måske uundværlig beregner af forsynets krogede veje. Da lederen af den første verdensomsejling, Magelian, tog af sted på sin årelange færd med sine folk og sine skibe, havde han som noget af det vigtigste sin astrolog med.

Denne post, langt over f.eks. skibslægen, regnedes endda for mere betydningsfuld end bare på lige niveau med navigatøren. Her i Magelians stab havde astrologen Andreas de San Martin en position, der svarer til en kommandørkaptajn på et moderne flagskib.

Da nu Magelians ekspedition var nået halvvejs igennem det vanskelige og farefulde sund − der siden bærer hans navn − ved Sydamerikas sydspids, måtte han vente 6 dage på et af skibene, San Antonio, der ikke dukkede op. Og da intet spor af det viste sig, blev den videre rejse genoptaget, idet Magelian var sikker i sin sag, at så kom det heller ikke mere. For, ivrig efter at vide hvad der var sket med skibet, havde han beordret sin astrolog til at arbejde med dets horoskop for at klarlægge dets skæbne.

Astrologen San Martin var åbenbart dygtig til sin profession, for efter at have udført de nødvendige beregninger, rapporterede han, at det savnede skibs besætning havde gjort mytteri, taget kaptajnen til fange og sat kursen mod Europa. Da Magelians ekspedition til sidst selv kom tilbage til Europa, erfarede de, at dette var nøjagtigt, hvad der var sket.

 

Regenter-admiraler-og-astrologer-03-Ove-von-Spaeth

For at navigere efter stjernerne skulle solhøjden måles om dagen.

 

Columbus og solformørkelsen

Da Columbus en del år forinden sejlede ud på en ekspedition og ”opdagede Amerika” i oktober 1492, tog han ikke astrolog med − for det kunne han selv klare. For en datidig navigationserfaren skibsfører, hjemmevant med positionsberegninger ud fra beregninger og observation af stjerners og himmellegemers indbyrdes stillinger − var der ikke langt til også at kunne opstille horoskoper. Der er stadig fra hans hånd bevaret bl.a. nogle månetabeller, han selv havde beregnet og opstillet.

Hans indsigt her kom ham til gode i forbindelse med fuldmånens indtræf få dage før, han observerede land − Amerika − på et tidspunkt hvor besætningen, der ikke længere troede på et resultat, ikke turde fortsætte, at det i den grad var på randen af mytteri. Så det var temmelig nær ved, at Columbus ikke skulle opdage Amerika.

Senere på en af de næste øer reddede han livet ved at skræmme og imponere indfødte ved at kunne forudsige en solformørkelse der indtraf præcist efter hans beregninger og kundgørelse. Denne ide af Columbus er siden hen blevet godt udnyttet − bl.a. af H. Rider Haggard, i sin bog ”Kong Salomons miner” (1885) og af tegneren Hergé til ”Tintin” samt af Mark Twain.

Artikel-Regenter-admiraler-og-astrologer-Ove-von-Spaeth
Download-fil: REGENTER, ADMIRALER OG KONGELIGE ASTROLOGER - Ove von Spaeth


Artikel-Regenter-admiraler-og-astrologer-Ove-von-Spaeth
Læsefil med vendbare sider: REGENTER, ADMIRALER OG KONGELIGE ASTROLOGER