Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

REGENTER, ADMIRALER OG KONGELIGE ASTROLOGER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Regenter-admiraler-og-astrologer-Ove-von-Spaeth

REGENTER, ADMIRALER OG KONGELIGE ASTROLOGER (7 af 7)


Frem til 1800-tallet var astrologi involveret i politik. Men i dag er astrologien stort set fjernet fra historiebøgerne.

REGENTER, ADMIRALER OG KONGELIGE ASTROLOGER (7 af 7)

’Basilisken’ strejfer verdenshistorien

 

Den amerikanske oberst Eddy, der var attacheret præsident Roosevelt som dennes adjudant og sekretær, udgav senere sin dagbog om mødet på Jalta og på den amerikanske destroyer. Tilmed andre papirer er senere frigivet fra Washington, der udgav dem i serien af ’diplomatic papers’. Både kong Ibn Saud med sin gigt og Roosevelt med lammelser måtte af og til bruge rullestol, og ombord fik kongen da foræret en sammenklappelig rullestol − typisk amerikansk effektivitet, ideel til rejsebrug. Også derved kom de to ledere på fortrolig fod. De drøftede her ikke mindst spørgsmålet om jødernes fremtid efter verdenskrigens snarlige afslutning.

I ”1. Mosebog” (37,9-37) berettes, at Josef (Jakobs søn) foretager en drømmetydning, hvori scenen er, at Sol, Måne og 11 stjerner (stjernebilleder) underlægger sig ham. Hans brødre reagerer ved at kaste ham i en tom brønd og sælger ham derefter til en karavane til Egypten. Brødrene lader hans far vide, at ”et vildt uhyre” har opslugt ham og fremviser som tegn hans berømte ”mangefarvede” kappe, de havde misundt ham for, og som faderen havde givet ham.

Fra oldtiden findes en række af beretninger om astronomer, der af hensigtsmæssige årsager observerede stjernehimlen fra en brønd. Desuden, ifølge de gamle traditioner findes der i de indviedes stjernelære en brønd på himlen. Denne har som sin bund Løvens stjernebillede, hvis hovedstjerne er kongestjernen Regulus/Basiliskos. Mens det modstående stjernebillede på himlen − så at sige i himlen øverst over brønden − er Brøndkrukken (Vandbæreren).

Episoden med Josef fremstår derfor samtidig som en lignelse. Oldtidens rabbinerskrifter omtaler, at det eneste Josefs far, Jakob, tog med, da han flygtede fra Isak, var en speciel stav − som Josef siden overtog. Denne er i virkeligheden et astronomisk instrument, den ældgamle jakobsstav. Og de samme skrifter angiver, at Josefs mangefarvede kappe var et udtryk for stjernehimlen som en kappe over Jorden. Josef føres til ”mørkets land”, Egypten, og efter sin befrielse stiger han til de højeste grader som landets vicekonge (vesir, faraos stedfortræder).

Heri ses også alle ingredienser til en alkymistisk udviklingsproces: Josef i bunden af brønden opsluges af uhyret (basilisken), men ender som en ’lille konge’. Lige fra drømmetydning (den stjernekyndige ’behersker’ stjernerne), den mangefarvede kappe (himmelkappen) givet ham af faderen Jakob, og bunden af brønden (astronomisk observationspost) − i udviklingsforløbet spiller stjerneverdenen hele tiden ind. Jf. dertil udsagnet om Josef med Jakobs astronomiske instrument i sin besiddelse, samt Moses’ kvad (”4. Mosebog” 24,17), hvor der netop siges: ”en stjerne skal fremtræde fra Jakob” − som hentydning til Jakobs ”stjernesøn” Josef.

Josef blev ”ekspatrieret” til Egypten af sine brødre, hvilket fik en folkevandring til følge, hans families emigration − ja, således allerede i det øjeblik, de placerede Josef i brønden for c. 4.000 år siden blev dette som en start til nogle af de senere største kendte konflikter i Mellemøsten.

 

Regenter-admiraler-og-astrologer-09-Ove-von-Spaeth

Astronomisk sigte- og beregningsinstrument,
et ‘astrolabium’ fra 1300-1400-tallet.

 

 

_________________________________

Ove von Spaeths bogserie "Attentatet på Moses" kan frit downloades fra VisdomsNettet:

Link til e-bog: DE FORTRÆNGTE OPTEGNELSER

Link til e-bog: GÅDEN OM FARAOS DATTERS SØN

Link til e-bog: DEN FORSVUNDE TRONARVING

Link til e-bog: DEN HEMMELIGE RELIGION

Link til e-bog: PROFETEN SOM UKENDT GENI

_________________________________

Ove von Spaeth
Uafhængig forsker.
− forfatter til bl.a. bogserien Attentatet på Moses.
Yderligere information: www.moses-egypt.net

_________________________________

Artikel-Regenter-admiraler-og-astrologer-Ove-von-Spaeth
Download-fil: REGENTER, ADMIRALER OG KONGELIGE ASTROLOGER - Ove von Spaeth


Artikel-Regenter-admiraler-og-astrologer-Ove-von-Spaeth
Læsefil med vendbare sider: REGENTER, ADMIRALER OG KONGELIGE ASTROLOGER