Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

KRAFTSTAVE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Kraftstave-Erik-Ansvang

KRAFTSTAVE (3 af 7)


I reliefferne ses kraftstave i hænderne på alle guder, gudinder og faraoner. Sceptrene er udtryk for kraft, magt og kontrol. Hvad er den esoteriske forklaring?

KRAFTSTAVE (3 af 7)

Ankh-sceptret − sjælens kraftstav

 

Kraftstave-06-Erik-Ansvang

 

Ankh-sceptret − sjælens kraftstav − er en anden vigtig kraftstav i de gamle egypteres symbolforståelse. Normalt siges det, at ankh-korset er symbolet på "liv". Årsagen er, at man på alle tempelvægge og i gravrelieffer ser, hvordan ankh-korset rækkes til faraoens næse. Faraoen modtager livets åndedræt fra guderne. Men ankhen er ikke selve livet. Ankhen nedtransformerer livet fra ånden til stoffet − fra guderne til gudernes repræsentant i skikkelse af faraoen. Den ældste form af ankh-korset symboliserer den oprindelige cirkel og cyklus i himmelrummet. Denne form er en ganske almindelig løkke, som i et enkelt billede forener både cirklen og korset. Løkken symboliserer en periode − en begyndelse og en afslutning − altså et enkelt kredsløb.

 

Kraftstave-07-Erik-Ansvang

 

Cirklen og T-formen

Ankh-korset vises med en cirkel eller rettere en ægform (som er identiske symboler). Ægformen hviler på et T-formet kors (Tau-korset), som består af en lodret og en vandret bjælke. Men den lodrette og den vandrette bjælke udgør ikke en enhed. De er som regel bundet sammen med en tråd. I nogle tilfælde ligger den ene løst ovenpå den anden, for den ene er blot nedsænket i en fordybning i den anden. Ankh-korset er derfor ikke et egentligt kors. Det symboliserer en intention om at sammenføje to elementer uden at sammensmelte dem til en uadskillelig enhed. I dette symbol ser man samme tema som i indvielserne, hvor kandidaten blev bundet til et tau-kors med løse bånd som symbol på, at enhver kandidat frivilligt gik ind i indvielsesprocesserne. På samme måde viser ankh-korset, at den cykliske udvikling gennem inkarnationerne er en frivillig proces set fra sjælens synspunkt.

Artikel-Kraftstave-Erik-Ansvang
Download-fil: KRAFTSTAVE - Erik Ansvang


Artikel-Kraftstave-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: KRAFTSTAVE