Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

KRAFTSTAVE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Kraftstave-Erik-Ansvang

KRAFTSTAVE (1 af 7)


I reliefferne ses kraftstave i hænderne på alle guder, gudinder og faraoner. Sceptrene er udtryk for kraft, magt og kontrol. Hvad er den esoteriske forklaring?

KRAFTSTAVE (1 af 7)

KRAFTSTAVE

 

Af Erik Ansvang

 

Kraftstave-Erik-Ansvang 

Du kan frit downloade artiklen "KRAFTSTAVE" af Erik Ansvang. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

KRAFTSTAVE

 

På relieffer i templer og grave

ses guder, gudinder og faraoner

med kraftstave i hænderne.

Hvad symboliserer de?

 

Kraftstave-01-Erik-Ansvang

 

Was-sceptret − åndens kraftstav

I det gamle Egypten var was-sceptret symbol på gudernes kraft. Was-sceptret var derfor åndens scepter. Kraftstaven ses i hænderne på alle guder. Hieroglyffen, der repræsenterer denne kraftstav, betyder "at herske". Forskerne tager derfor udgangspunkt i, at kraftstave i hænderne på guder, gudinder og faraoner, er udtryk for magt og kontrol. Nutidens tænkning vil ofte automatisk forbinde ordene med magt over ydre ting − navnlig over andre mennesker og grupper af mennesker. Men de gamle egypteres symboler refererer primært til indre bevidsthedstilstande. Mennesket opnår gradvis magt og kontrol over sig selv i evolutionens fremadskridende proces. Kraftstavene er derfor først og fremmest udtryk for et bevidsthedsmæssigt udviklingsniveau, som er opnået gennem selvudvikling og tiltagende selvkontrol. Denne dimension har forskerne normalt ikke med i deres forståelse. Derfor fortolkes dette og andre symboler ud fra nutidens materialistiske holdninger, og resultatet er en entydig forklaring: Was-sceptret er symbol på "held og fremgang", siger egyptologerne. Åndsvidenskabeligt er det muligt at give et mere detaljeret billede af egypternes vigtigste gudescepter.

Artikel-Kraftstave-Erik-Ansvang
Download-fil: KRAFTSTAVE - Erik Ansvang


Artikel-Kraftstave-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: KRAFTSTAVE