Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

KRAFTSTAVE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Kraftstave-Erik-Ansvang

KRAFTSTAVE (6 af 7)


I reliefferne ses kraftstave i hænderne på alle guder, gudinder og faraoner. Sceptrene er udtryk for kraft, magt og kontrol. Hvad er den esoteriske forklaring?

KRAFTSTAVE (6 af 7)

Djed-søjlen

− personlighedens kraftstav

 

Kraftstave-13-Erik-Ansvang

Rejsning af djed-søjlen. Relief i Sethos I’s Osiris-tempel i Abydos.

 

Der blev brugt utallige kraftstave i det gamle Egypten, for kraftstavene symboliserede forskellige energier, kræfter og processer, og når en præst eller præstinde, der var udklædt som en gud eller en gudinde, deltog i et tempelritual, kunne deltagerne altid se, hvilken kraft den pågældende repræsenterede.

 

Kraftstave-14-Erik-Ansvang

Djed-søjle. Relief i Nefertaris’ grav i Luxor.

 

En tredje og vigtig kraftstav var djed-søjlen. I Egypten var djed-søjlen en almindelig hieroglyf, som findes i tekster fra de tidligste til de seneste perioder. Djed-søjlen symboliserer de fire elementers verden − altså menneskets fysiske verden, men her gælder det samme som med andre egyptiske symboler, at denne fortolkning er alt for overfladisk. Forskerne oplyser, at djed-søjlen symboliserer "stabilitet". Årsagen er, at djed-søjlen bl.a. findes i en inskription på Senuserets monument, og ifølge denne inskription giver djed-søjlen "liv og stabilitet".

 

Kraftstave-15-Erik-Ansvang

 

Men djed-søjlen associeres med rygsøjlen og kaldes "Osiris’ rygsøjle". Den symboliserer Jordens daglige rotation, som viser sig som dag og nat. Den symboliserer også hældningen af Jordens akse, der kommer til udtryk som Jordens årstider, mens planeten roterer omkring Solen. Det faktum, at Jorden drejer, hælder og slingrer på sin akse, er den væsentligste nøgle til forståelse af livets opretholdelse og den konstante bevægelse af himmellegemerne. Hvis Jorden ikke roterede, ville Solen ikke stå op, og der ville ikke være liv på Jorden. Symbolet rummer derfor aksens langsomme slingren, som præcist skaber jævndøgnene med fiksstjernerne som baggrund (og rundt om ekliptikas poler) i en cyklus på næsten 26.000 år.

 

Kraftstave-16-Erik-Ansvang

Artikel-Kraftstave-Erik-Ansvang
Download-fil: KRAFTSTAVE - Erik Ansvang


Artikel-Kraftstave-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: KRAFTSTAVE