Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HERMETISK TRADITION
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Hermetisk-tradition-Rosemary-Clark

HERMETISK TRADITION (3 af 6)


Corpus Hermeticum er nøglen til forståelse af Egyptens mysterier og nutidens åndsvidenskab. Den esoteriske lære er reelt baseret på denne ældgamle visdom.

HERMETISK TRADITION (3 af 6)

Den hellige astronomi

 

Den grundlæggende neoplatoniske tankegang er på denne måde dybt forankret i det egyptiske verdensbillede, men også den omgivende verdens fysiske kræfter – og ikke kun de abstrakte − er komponenter i det åndelige liv i egypternes system.Egyptisk tro er også orienteret mod Himlen snarere end mod Jorden. I den egyptiske kosmologi og i myterne var visdomsguden Tehuti (grækernes Thoth) nært tilknyttet himmelske fænomener, og i sidste ende blev Tehuti herre over tiden i de guddommelige cyklusser. Denne religiøse praksis blev videreført i den hermetiske visdom.Det medfører, at hvis man ønsker forstå de åndelige processer i det hermetiske system, sådan som de blev opfattet i de gamle traditioner, kræver det indsigt i deres hellige astronomi − dvs. planeternes og stjernernes tilsynekomst og bevægelser på himlen − som også er en forudsætning for forståelse af gnosticismen.

 

Hermetisk-tradition-03-Rosemary-Clark

Tehuti

 

Trefoldighed og syvfoldighed

Egyptisk symbolik er grundlæggende trefoldig, og de kosmiske eller guddommelige familier danner triader med udgangspunkt i dualitet eller et par (maskulin og feminin), som skaber et tredje selvstændigt aspekt. Alternativ fortolkning af den hermetiske lære fremhæver en struktur med en gruppe på syv på alle livets niveauer. I dette system er den mangfoldige kosmiske manifestation symboliseret af de klassiske syv planeter og deres "stråler", der repræsenterer syv planer af stoflige frekvenser i en universel orden. Det siges, at det hermetiske system er hovednøglen til alt organisk liv.

Artikel-Hermetisk-tradition-Rosemary-Clark
Download-fil: HERMETISK TRADITION - Rosemary Clark


Artikel-Hermetisk-tradition-Rosemary-Clark
Læsefil med vendbare sider: HERMETISK TRADITION