Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HERMETISK TRADITION
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Hermetisk-tradition-Rosemary-Clark

HERMETISK TRADITION (6 af 6)


Corpus Hermeticum er nøglen til forståelse af Egyptens mysterier og nutidens åndsvidenskab. Den esoteriske lære er reelt baseret på denne ældgamle visdom.

HERMETISK TRADITION (6 af 6)

Metafysisk udvikling

 

Hermetisk-tradition-06-Rosemary-Clark

 

Hermetisk-tradition-07-Rosemary-ClarkDen hermetiske lære giver både indblik i den metafysiske udvikling af menneskets sanser og i de alderstrin, de planetariske stråler er forbundet med. Eksempelvis er Månen forbundet med udvikling af hukommelsen, som er meget modtagelig i den tidlige barndom, hvor det lunare har den mest dominerende indflydelse på menneskets erfaring. På dette tidspunkt i livet er der fokus på det instinktive bevidsthedsniveau eller selvopholdelsesdriften for at sikre overlevelse.

Tabellen beskriver desuden de traditionelle niveauer i de hermetiske indvielser sammen med den naturlige rækkefølge af åndelig modning, som kommer til udtryk via kunst, videnskab, og esoteriske praksis. På de ikke-fysiske planer er beherskelse af åndelige bevidsthedsplaner også beskrevet i overensstemmelse med de planetariske stråler. På Månens niveau, udvikles den fysiske form eksempelvis til sit højeste niveau. Det næste niveau – Merkurs niveau − betegner forfinelse af det æteriske legeme − og sådan videre op ad skalaen.

Egyptisk symbolik i nutiden

Dette eksempel på niveauerne og forbindelserne i det syvdelte hermetiske system, som er nedskrevet i en lang række værker, der er fortolkninger af de hermetiske skrifter (eller beskrevet som grundlæggende hermetiske), er forskellige og ofte modstridende. Men oplysningerne som helhed giver mange spor til studier og aktiviteter i oldtidens mysterieskoler, som fik nyt liv i de europæiske hemmelige broderskaber, der forsøger at genskabe de gamle mysterier. Golden Dawn, Rosenkreuzerne, teosofiske bevægelser og forskellige grene af frimureriet har i stort omfang brugt egyptisk symbolik og tænkemåde, men ofte uden det mål, som den hellige videnskab selv betragtede som det vigtigste.

Den grundlæggende idé om en medfødt bevidsthed, der kan vækkes og benyttes til transformation af personlighed og sjæl, er aldrig kommet tilstrækkeligt til udtryk i nutidens systemer.

 

Illustration:

Planeterne i det hermetiske system: De syv planeter kan opdeles i denne rækkefølge, der repræsenterer himmellegemernes relative hastigheder. Cyklusser og rytmer fra rækkefølgen giver et samlet overblik, der kan bruges i udforskningen naturen, hvis man forstår at læse dem korrekt.

 

 

Hermetisk-tradition-08-Rosemary-Clark

De hellige himmellegemer ifølge nutidens åndsvidenskab:
Solen, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun, Venus og Merkur.

 

 

_________________________________

Link til bogomtale, der er relevant for emnet: KYBALION - Et studie om den hermetiske filosofi

Link til anden artikel om samme emne: HERMETISK VIDENSKAB

Link til anden artikel om samme emne: HERMETISK FILOSOFI

_________________________________

Artikel-Hermetisk-tradition-Rosemary-Clark
Download-fil: HERMETISK TRADITION - Rosemary Clark


Artikel-Hermetisk-tradition-Rosemary-Clark
Læsefil med vendbare sider: HERMETISK TRADITION