Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HERMETISK TRADITION
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Hermetisk-tradition-Rosemary-Clark

HERMETISK TRADITION (4 af 6)


Corpus Hermeticum er nøglen til forståelse af Egyptens mysterier og nutidens åndsvidenskab. Den esoteriske lære er reelt baseret på denne ældgamle visdom.

HERMETISK TRADITION (4 af 6)

Makrokosmiske og mikrokosmiske

egenskaber

 

Legenderne fortæller, at der findes syv vandrestjerner[1], som cirkler rundt på tærsklen til Olympen, og omkring stjernerne roterer den evige tid. De syv er: Månen, der oplyser natten. Den melankolske Saturn. Den glade Sol. Den frugtbare Venus. Den frygtløse Mars. Den kvikke Merkur − og Jupiter, alle fødslers ophav. Stjernernes kvaliteter er overført til menneskeheden, for i sig har mennesket Månens søvn − Saturns tårer − Solens latter − Venus’ begær − Mars’ vrede − Merkurs talefærdighed − og fødslens mirakel i kraft af Jupiter.

 

Hermetisk-tradition-04-Rosemary-Clark

 

De tre guddommelige egenskaber er desuden grundfæstet i den hellige astronomi. Hermes Trismegistos er identisk med den egyptiske visdomsgud Tehuti (Thoth), som manifesterede periodicitetsloven − loven om cyklisk gentagelse − med cyklusser af rotation, kredsløb og præcession af himmellegemer, som på Jorden bestemmer dage, år og tidsaldre. Nutidens astronomi anerkender, at disse tre himmelske bevægelser er den cykliske tids tre vigtigste egenskaber, men de var desuden de gamle kulturers kriterier for bestemmelse via det ene levende systems energimæssige indflydelse på et andet levende system.

Energi, vibration og bevidsthed

På det organiske niveau svarer rotationen til energien − omdrejningen til vibrationen − og præcessionen til bevidstheden. På grund af disse tre cyklusser var det muligt for Tehuti at manifestere de arketypiske kræfter via de syv planetariske stråler, som påvirker den fysiske verden.

I de syv planeters relation til det fysiske liv eller "tilsynekomstens rige" indleder den hermetiske lære med Månen, på grund af dette himmellegemes hurtige cyklus på 27,33 dage. Herefter følger Merkur (87,9 dage). Så kommer Venus (224,7 dage). Solen befinder sig i centrum af skalaen (365,5 dage) − efterfulgt af Mars (1,8 år). Herefter kommer Jupiter (11,8 år) og rækkefølgen slutter med Saturn (29,4 år). Himmellegemernes cykliske intervaller var helt sikkert kendt i den hellige astronomi, og der blev ført regnskab med de regelmæssige tidsintervaller. Arkæologiske fund af tabeller for planeternes bevægelser i de gamle kulturer dokumenterer påstanden.

 

 

_________________________________

[1] Vandrestjerne er et ældre navn for en planet.

_________________________________

Artikel-Hermetisk-tradition-Rosemary-Clark
Download-fil: HERMETISK TRADITION - Rosemary Clark


Artikel-Hermetisk-tradition-Rosemary-Clark
Læsefil med vendbare sider: HERMETISK TRADITION