Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

MÅNE-, SOL- OG STJERNEINDVIELSER - 5. del
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Måne-Sol-&-Stjerneindvielser

MÅNE-, SOL- OG STJERNEINDVIELSER - 5. del (7 af 8)


Døden er forudsætningen for det nye liv, og i myterne undfanges Horus efter faderen Osiris død og fødes af jomfruen Isis.

MÅNE-, SOL- OG STJERNEINDVIELSER - 5. del (7 af 8)

Sirius er porten

 

Solgudens hemmelige navn (kraft)

Herefter beretter en optegnelse om hendes erhvervelse af solgudens hemmeligste navn – en kraft, der sikrede Horus’ arv til soltronen. Efter at have fået tilladelse til at svække Ras styrke ved hjælp af en gift, modtog hun det kraftfulde navn fra ham mod til gengæld igen at ophæve giftens virkning. Navnet, som hun fik overdraget, gav hun videre til sin søn, som gav det videre til sine efterkommere.

Neith og Isis – de to jomfruer

I det gamle Egypten var doktrinen om jomfrufødsel forbundet med både gudinden Neith og Isis. Neith opstod af sin egen substans, og hun var derfor hverken mand eller kvinde. Og da hun skabte livsspiren til menneskeracen, besad hun samtidig kraften til at dele den i de to køn.

Men i Osiris-mysterierne erhvervede Isis de maskuline og feminine principper i en magisk handling, som gjorde det muligt for hende at undfange Horus uden at hendes mand var til stede. Disse mytiske elementer repræsenterer tydeligvis metafysiske processer. De foregår konsekvent i den sfære af transformation, som beskrives i pyramideteksterne. I disse tekster skænkes kraften til at give liv af Isis i form af Sirius, som forenes med den indviedes kraft som "kvinden, der oplyser mørket", og fremskynder forvandlingen fra jordisk til guddommelig eksistens:

 

Måne-Sol-&-Stjerneindvielser-05-11-Erik-Ansvang

 

"Isis kommer til dig opfyldt af glæde,

fordi hun elsker dig.

Din sæd overføres til hende,

hun er lysende som Sirius.

Horus-Sirius er udgået fra dig i sit navn

"Horus-som-er-i-Isis".

Udtalelse #593

 

Den seksuelle symbolik i denne passage bør ikke overses, selvom den skal fortolkes metafysisk. Her modtager Isis sæden fra et tidligere liv, sådan at den kan udvikle sig i hendes livmoder, og frugten kan blive den ultimative form.

Sirius (Isis) er porten til kosmisk liv

Dette svangerskab via Sirius er det store mysterium i stjernetransformationen. Isis er porten, der fører den indviede ind i det kosmiske liv. Isis er fødekanal til det nye liv, og denne indvielses sande karakter er "Stjerne-Sothis mysteriet", som er det højeste mål for både "Måne-Osiris" og "Sol-Horus passagerne". Det var hende, der både opvækkede sin ægtefælle og undfangede solprincippet i en ny form ("Horus Ur"). Derfor er hun nøglen til Sothis-forvandlingernes mysterier. Desuden er hun ophavet til de to første indvielser – hvor faderen opvækkes og sønnen avles.

Artikel-Måne-Sol-&-Stjerneindvielser-05
Download-fil: MÅNE-, SOL- & STJERNEINDVIELSER 5 - Erik Ansvang


Artikel-Måne-Sol-&-Stjerneindvielser-05
Læsefil med vendbare sider: MÅNE-, SOL- & STJERNEINDVIELSER 5