Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

MÅNESYMBOLIK
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Månesymbolik-Erik-Ansvang

MÅNESYMBOLIK (1 af 9)


Månen har indflydelse på Jorden. Månen modtager sit lys fra Solen, og derfor sættes der i symbolikken lighedstegn med det modtagende, passive eller feminine princip.

MÅNESYMBOLIK (1 af 9)

MÅNESYMBOLIK

Af Erik Ansvang

 

Månesymbolik-Erik-Ansvang  

Du kan frit downloade artiklen "MÅNESYMBOLIK" af Erik Ansvang. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

MÅNESYMBOLIK

 

Månesymbolik-01-Erik-Ansvang

Amon (th.), Mut og Khonsu (tv.). Relief i Khonsu-templet i Karnak.

 

Amon, Mut og Khonsu

Den kendte egyptiske gudetriade Amon, Mut og Khonsu er en månetriade. Visdomsguden Tehuti (billedet nederst tv.), som grækerne kaldte Thoth, er også en månegud. Isis, Hathor, Nephthys – alle de egyptiske gudinder er månegudinder. Denne konsekvente brug af Månen som symbol for både guder og gudinder gør det interessant at se nærmere på egypternes månesymbolik i et bredere perspektiv.

Månesymbolik-02-Erik-AnsvangMånen er desuden kommet i fokus i forbindelse med nutidens tendens til at præsentere nye muligheder for at mennesker kan indgå i et bevidst samspil mellem menneskeheden (mikrokosmos) og de bevidsthedstilstande, kvaliteter og bevidstheder, der befinder sig på højere udviklingstrin (makrokosmos). Et eksempel er fuldmånemeditationer, hvor der praktiseres et reelt men subjektivt samarbejde med indre kilder til inspiration for menneskeheden. Det inspiratoriske samarbejde mellem den indre og den ydre verden var kendt og anvendt i de gamle kulturer, og det siger sig selv, at tidspunktet ved fuldmåne ikke er tilfældigt valgt. Der er derfor god grund til at se nærmere på Månens symbolik, som er vidtrækkende og temmelig kompleks.

Artikel-Månesymbolik-Erik-Ansvang
Download-fil: MÅNESYMBOLIK - Erik Ansvang


Artikel-Månesymbolik-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: MÅNESYMBOLIK