Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

PÅSKENS ÅNDELIGE BETYDNING
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Påskens-åndelige-betydning-Robert-Greig

PÅSKENS ÅNDELIGE BETYDNING (5 af 6)


Hvad menes der med den opstandne Kristus-energi − den energi, der blev kanaliseret til menneskeheden, og som gav påsken en særlig betydning?

PÅSKENS ÅNDELIGE BETYDNING (5 af 6)

Et eksempel på kraft

 

Påskens-åndelige-betydning-06-Robert-Greig

 

Ovennævnte definitioner afslører unægteligt nogle positive idealer og principper, men de overstiger langt de fleste menneskers evner. Kun meget få vil være i stand til at praktisere dem. Der er tale om abstrakte begreber, der ikke hjælper meget, når det drejer sig om hverdagens forpligtelser og om at forsøge på at forstå, hvad kærlighedsenergi egentlig er.

Men det er netop på grund af det vanskelige ved at forstå den ægte og dybere natur af kærlighed og blive i stand til at tune ind på kærlighedens bølgelængde, at Kristus demonstrerede kærlighedens betydning i sit liv. Det er hans eksempel, der gør det muligt at udvikle de egenskaber, man ønsker at dele med andre. De fleste har i livets løb haft idoler, som man forsøgte at efterligne. Muligvis var det en ældre bror eller søster, en far eller mor, en lærer eller måske en berømthed inden for et område, man selv er interesseret i. Det kunne også være en nationalhelt, en sportsstjerne eller måske en historisk person. Man ønskede at blive som idolerne, og man forestillede sig, hvordan personen ville opføre sig, og man forsøgte at gøre det samme. Man forestillede sig, at man selv kunne alt det, idolerne kunne. Og man voksede op med denne metode.

Barndommens leg i fantasien er begyndelsen på en proces, som udvikles i voksenalderen. Og den samme proces gælder for menneskeheden som helhed. Barndommens personlige helte blev erstattet af moralske forbilleder, intelligente undervisere og lærere, víse mestre og avatarer. De præsenterer de egenskaber for menneskeheden, som den har behov for at udvikle for at skabe bevidsthedsudvidelse. Efterhånden som menneskeheden udvikler sig, kommer forskellige aspekter af guddommelighed til udtryk via forbillederne, som er i overensstemmelse med tidens behov.

 

Påskens-åndelige-betydning-07-Robert-Greig

 

Symbolet på menneskets forestillingsevne er en stige, der fører op til Gud. I virkeligheden er forestillingsevnen menneskets mest magiske metode, for det er ved at bruge den skabende forestillingsevne, at man kan udvikle de nødvendige egenskaber, der kræves for at fuldføre de dybeste ønsker. Den opstegne Kristus demonstrerede næstekærlighedens kvalitet og kraft − ikke alene i betydningen af dødens overvindelse, men i betydningen af bevidsthedsudvidelse − dvs. evnen til at transmutere stof til ånd. Denne begivenhed satte en vibration og en energi i bevægelse, som menneskeheden kan tune ind på ved hjælp af forestillingsevnen.

Artikel-Påskens-åndelige-betydning-Robert-Greig
Download-fil: PÅSKENS ÅNDELIGE BETYDNING - Robert Greig


Artikel-Påskens-åndelige-betydning-Robert-Greig
Læsefil med vendbare sider: PÅSKENS ÅNDELIGE BETYDNING