Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

JULEN ESOTERISK BELYST
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Julen-esoterisk-belyst-Erik-Ansvang

JULEN ESOTERISK BELYST (1 af 8)


Den gode gamle julefest er hverken god eller gammel. Den er mest af alt et materialistisk forbrugsorgie og et produkt af nutiden.

JULEN ESOTERISK BELYST (1 af 8)

JULEN ESOTERISK BELYST

 

Af Erik Ansvang

 

Julen-esoterisk-belyst-Erik-Ansvang 

Du kan frit downloade materialet "JULEN ESOTERISK BELYST" af Erik Ansvang. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 


 

JULEN ESOTERISK BELYST

 

Danskernes gode gamle julefest

er hverken god eller gammel.

Den er mest af alt materialistisk

og et produkt af nutiden.

 

Julen-esoterisk-belyst-01-Erik-Ansvang

 

Hvilke tanker og billeder dukker frem i bevidstheden, når man hører ordet "jul". Det afhænger naturligvis af, hvem man er. Børn vil sikkert råbe "jubiiii" ved tanken om julegaverne. Voksne vil måske udbryde "åh nej − nu igen" ved tanken om stress og jag og de næsten rituelle problemer med økonomien. Men bortset fra denne spontane reaktion, vil de fleste nok først og fremmest tænke på julenisser, julepynt, juletræ, duften af gran og julebag, masser af dejlig mad og drikke – og naturligvis det allervigtigste: Julegaverne. Muligvis går en sporadisk tanke til begivenheden i Betlehem – til det nyfødte Jesus-barn i krybben. Muligvis!

I en julesang, der handler om julens voldsomme trængsel og alarm, synger danskerne: "… rør dog ikke ved min gamle jul". Her er der grund til at advare! Det er faktisk hensigten at røre ved forestillingerne om julen i denne artikel. Spørgsmålet er, om julen overhovedet er en "gammel jul". Alt i menneskelivet – også gamle traditioner – har altid udviklet sig og forandret sig, og undervejs forsvinder den oprindelige betydning ofte i fortidens tåger, fordi der gradvis fokuseres mere og mere på de ydre og uvæsentlige ritualer, mens den indre og væsentlige mening med højtiden glider i baggrunden.

Artikel-Julen-esoterisk-belyst-Erik-Ansvang
Download-fil: JULEN ESOTERISK BELYST - Erik Ansvang


Artikel-Julen-esoterisk-belyst-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: JULEN ESOTERISK BELYST