Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

JULEN ESOTERISK BELYST
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Julen-esoterisk-belyst-Erik-Ansvang

JULEN ESOTERISK BELYST (5 af 8)


Den gode gamle julefest er hverken god eller gammel. Den er mest af alt et materialistisk forbrugsorgie og et produkt af nutiden.

JULEN ESOTERISK BELYST (5 af 8)

Saturnalierne

 

Julen-esoterisk-belyst-07-Erik-Ansvang

Megan Sheldon: Romerne fejrer saturnalierne ved vintersolhverv

 

Udviklingsrejsen går derfor fra lys til mørke og tilbage mod lyset igen. Principperne i denne cykliske virkelighed præsenteres i lille målestok i dagsrytmen og i årsrytmen. I nutiden fejres lysets impuls eller det tiltagende lys den 24. december – juleaften. Og i de gamle visdomstraditioner fejrede man som sagt midvinterfest den 21. december. Men princippet er det samme.

Lysets tilbagevenden fejres overalt på Jorden. Sædvanligvis hører man, at når julen i Europa fejres i december som lysets fest, er det et levn fra den romerske vinterfest "saturnalierne". Denne fest fejrede romerne den 19. december, og den markerede slutningen på et år og begyndelsen på et nyt. Julius Cæsar ændrede imidlertid datoen til den 17. december, men fejrede til gengæld begivenheden i hele syv dage – altså frem til den 24. december.

Saturnalierne var snarere ildens end lysets fest, og i den anledning dekorerede romerne hjemmene med stedsegrønne grene, lys og kulørte lamper. De gav hinanden gaver, og de spiste søde sager. I denne festuge var det tilladt at lave sjov med hinanden, og det var en meget anvendt spøg at bytte roller, sådan at herre blev tjener og omvendt. Man skulle også være gode ved hinanden, og derfor blev ingen forbrydere henrettet – i hvert fald ikke i festugen.

Artikel-Julen-esoterisk-belyst-Erik-Ansvang
Download-fil: JULEN ESOTERISK BELYST - Erik Ansvang


Artikel-Julen-esoterisk-belyst-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: JULEN ESOTERISK BELYST