Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

JULEN ESOTERISK BELYST
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Julen-esoterisk-belyst-Erik-Ansvang

JULEN ESOTERISK BELYST (6 af 8)


Den gode gamle julefest er hverken god eller gammel. Den er mest af alt et materialistisk forbrugsorgie og et produkt af nutiden.

JULEN ESOTERISK BELYST (6 af 8)

Esoterisk set er det jul året rundt

 

Julen-esoterisk-belyst-08-Erik-Ansvang

 

Men åndsvidenskaben understreger, at julen ikke skal betragtes isoleret – som noget der tages frem sammen med æsken med kravlenisser og julepynt, og hurtigst muligt sparkes ud sammen med det plyndrede juletræ lige efter nytår. Julen – "kristmessen" – skal fejres alle årets dage. Juletiden er bare årets åndelig påmindelse til alle om at bedømme den åndelige udvikling, man har gennemgået i året, der gik. Man skal ransage sin bevidsthed og vurdere, hvordan livet og udviklingen er forløbet og forberede sig på et nyt år med nye udviklingsmuligheder.

Jesus har aldrig opfordret til at fødselsdagen skal fejres

Overskygget af Kristus-princippet demonstrerede Jesus, hvordan mennesket forventes at leve sit liv. Han kom i en tjeners skikkelse for at grundfæste Kristus-princippet til efterfølgelse for andre. Han har aldrig bedt menneskeheden om at fejre sin fødselsdag, sådan som kirken og præsterne gør det i nutiden. I juletiden skal man vurdere, hvad Jesus lærte fra sig. Man skal forsøge at forstå hans liv og overveje, hvad han åbenbarede for de, der fulgte ham. Julen er ikke Jesu fødselsdag. Det er Kristus-princippets fødselsdag. Det er "lysets fødselsdag". Symbolsk set markerer højtiden, at sjælslyset fødes i hjertets krybberum. Og dette indre lys skal vokse. På denne tid af året skal man vurdere og planlægge, hvordan man vil leve det kommende år – eller resten af livet.

Artikel-Julen-esoterisk-belyst-Erik-Ansvang
Download-fil: JULEN ESOTERISK BELYST - Erik Ansvang


Artikel-Julen-esoterisk-belyst-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: JULEN ESOTERISK BELYST