Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

OG ORDET VAR GUD
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Og-ORDET-var-GUD-Erik-Ansvang

OG ORDET VAR GUD (1 af 6)


Alt i Universet er opstået af et skabende ORD, som Gud udtalte. Og Ordet var HOS Ham. Men hvordan kan Gud både være Ordet og udtale Ordet?

OG ORDET VAR GUD (1 af 6)

OG ORDET VAR GUD

 

Af Erik Ansvang

 

Og-ORDET-var-GUD-Erik-Ansvang

Du kan frit downloade "OG ORDET VAR GUD" af Erik Ansvang. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på vores girokonto… Danske Bank - Reg. 1551 - konto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

   

OG ORDET VAR GUD

 

 Og-ORDET-var-GUD-01-Erik-Ansvang

 

I Joh. 1,1 står der: ”I begyndelsen var Ordet, og Ordet var hos Gud, og Ordet var Gud! At alt i Universet er opstået af et skabende ord, er i sig selv vanskeligt at forstå, men det hjælper sikkert, hvis man forestiller sig, at det er Gud, der udtalte Ordet, for Ordet var jo HOS Ham. Men de sidste fire ord − ”… og Ordet VAR Gud” − gør straks det hele meget vanskeligere. For hvordan kan Gud både være Ordet og samtidig være den, der udtale Ordet? Denne artikel er et forsøg på at løfte en flig af symbolikkens slør og afdække en mulig forståelse, for mon ikke det er indlysende for de fleste, at sætningen ikke skal fortolkes bogstaveligt?

 

Og-ORDET-var-GUD-02-Erik-Ansvang

 

Hvad er energi?

Emnet er vanskeligt, fordi det handler om noget, man reelt ikke er i stand til at forholde sig til. Årsagen er, at det handler om energi, og ingen er på nuværende tidspunkt i stand til at forstå, hvad energi er i sig selv. I et forsøg på at nærme sig en forståelse kan man stille spørgsmålet: ”Hvad ved man egentlig om energi i dag?” Hvis spørgsmålet sendes videre til naturvidenskaben, vil man opdage, at forskerne aldrig forholder sig til selve begrebet energi. Naturvidenskaben påstår nemlig, at energi er identisk med bevægelse. Energi er derfor ikke noget i sig selv. Årsagen er, at man kun ser energi, når den bevæger noget. Når en ting bevæger sig, konkluderer forskerne, at der må være en energi, der bevæger den. Man forholder sig derfor ikke til selve energien, men til bevægelsen. Problemet er, at bevægelsen bare er virkningen, mens det er energien, der er årsagen til bevægelsen.

Allerede her fornemmer man problemet, for det er naturligvis vanskeligt at forholde sig til emnet, fordi det handler om noget, man reelt ikke er i stand til at forklare. Denne vanskelighed skal imidlertid ikke står i vejen for at gøre et forsøg på at skabe et fornuftigt forhold til emnet − men samtidig er det nødvendigt at acceptere, at det ikke vil være muligt at trænge helt ind til kernen og afdække den fulde forståelse af emnet.

Artikel-Og-ORDET-var-GUD-Erik-Ansvang
Download-fil: OG ORDET VAR GUD - Erik Ansvang


Artikel-Og-ORDET-var-GUD-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: OG ORDET VAR GUD