Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

RELIGION & RELIGIØSITET
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Religion-&-Religiøsitet-Erik-Ansvang

RELIGION & RELIGIØSITET (1 af 9)


Der er forskel på religion og religiøsitet. Religiøsitet er menneskets søgen efter Gud. Religion er forestillinger om, hvordan man finder vejen til Gud.

RELIGION & RELIGIØSITET (1 af 9)

RELIGION & RELIGIØSITET

 

Af Erik Ansvang

 

Religion-&-Religiøsitet-Erik-Ansvang

Du kan frit downloade "RELIGION & RELIGIØSITET" af Erik Ansvang. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

   

RELIGION & RELIGIØSITET

 

Religion-&-Religiøsitet-01-Erik-Ansvang

 

I alle religioner har nogle mennesker påstået, at de har forstået, hvad Gud har sagt, og herefter har de omdannet disse såkaldte sandheder til dogmer og doktriner. I tidens løb har de påtvunget de uvidende masser deres egen fortolkning og forståelse under påstand om, at der er tale om "Guds egne ord". Men det er vigtigt at understrege, at:

 

teologi er udelukkende et udtryk for,

hvad mennesker tror, Gud mener.

 

Når religion er defineret af mennesker, kan den også omdefineres af mennesker. Religioner er ikke statiske og har aldrig været det. Religionerne er ikke et problem i sig selv, og har aldrig været det. Problemet har altid været de mennesker eller organisatio­ner, som forsøger at vejlede i religion og religiøse spørgsmål, og som påstår, at de repræsenterer det åndelige liv – endda det eneste ægte og sande åndelige liv.

 

Religion-&-Religiøsitet-02-Erik-Ansvang

 

Religiøsitet og religion

Der er forskel på religion og religiøsitet. Religiøsitet kan kort defineres som menneskets søgen efter Gud, mens en religion er et tilbud til disse mennesker med anvisninger på, hvordan man finder og følger vejen til Gud. Som regel stilles der krav om udvikling af etik og moral som en forudsætning for at bevæge sig fremad ad denne vej, selvom dette krav i mange tilfælde reduceres til en naiv erklæring om, at man betingelsesløst tror på Gud og religionens dogmer på nøjagtig den måde som religionens præsteskab forklarer dem som eneste forudsætning for den endelige frelse, et evigt ophold i en gådefuld Himmel eller et såkaldt Paradis samt forening med Gud.

Verdens store religioner er organisationer af mennesker, der bekender sig til en bestemt lærer, og de accepterer de moralske lærdomme, som han forkyndte og praktiserede, mens han levede. Disse mennesker har herefter forsøgt at opbygge deres civilisation og deres ritualer i overensstemmelse med denne lære. På trods af at de store religioners fundament faktisk er identisk, har de udviklet forskellige formmæssige udtryk, men dybest set er de baseret på de samme evige og universelle sandheder. Det formmæssige udtryk er skabt på grundlag af den tidsånd, der herskede, og det eksisterende bevidsthedstrin i menneskets udvikling, da læreren levede, og hensigten med impulsen var at videreudvikle det herskende bevidsthedstrin ved hjælp af den nye religion og den civilisation, der efterfølgende blev grundlagt på inspirationen.

Artikel-Religion-&-Religiøsitet-Erik-Ansvang
Download-fil: RELIGION & RELIGIØSITET - Erik Ansvang


Artikel-Religion-&-Religiøsitet-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: RELIGION & RELIGIØSITET